Nu ook solliciteren met DNA en vingerafdruk

Peter Boerman Op 01 april 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1510x gelezen
Deel dit artikel:
Nu ook solliciteren met DNA en vingerafdruk

Een CV opsturen is zó vorige eeuw. Zelfs een LinkedIn-profiel hoeft niet meer: digitaal solliciteren is voortaan al mogelijk met alleen je DNA of je vingerafdruk.

Na jarenlange ontwikkeling vertelt Connexys trots erin te zijn geslaagd om digitaal solliciteren met je DNA of vingerafdruk mogelijk te maken. Videosollicitaties, CV’s, motivatiebrieven, volgens de recruitmentsoftwareaanbieder is het nu allemaal overbodig: DNA of een vingerafdruk is voldoende voor een werkgever met een vacature om alle gegevens van de sollicitant te ontvangen. ‘Dit versnelt het gemiddelde sollicitatieproces met maar liefst 300%’, aldus Connexys.

Drukgevoelig scherm

De kandidaat heeft wel een device nodig met een drukgevoelig scherm (een tablet, smartphone, laptop, desktop en smartwatch). Met dat apparaat kan hij zijn DNA toevoegen door over het scherm te wrijven. De intelligente software, genaamd EAP (Easy Application Protocol), scant het DNA van de kandidaat en leest vervolgens alle data uit die gekoppeld zijn aan dat DNA.

connexys

Meerdere databanken

Het systeem van Connexys staat in verbinding met meerdere DNA-databanken om die gegevens uit te lezen. Dezelfde procedure geldt voor de vingerafdruk; de sollicitant laat zijn vingerafdruk in het sollicitatieformulier achter via een apparaat met vingerafdrukscanner en het bedrijf ziet vervolgens alle benodigde data van die persoon. Die data blijft overigens beperkt tot de data die benodigd is om de kandidaat te beoordelen voor de vacature. Specifieke privégegevens worden niet uitgelezen, zodat de privacy van de kandidaat gewaarborgd blijft.

Foto boven via Flickr.com

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners