Gem. leestijd 2 min  104x gelezen

OMdat het nooit te laat is om aandacht te besteden aan een mooie campagne

We hadden hem tot nog toe even gemist. Maar omdat het nooit te laat is om een mooie campagne nog even over het voetlicht te brengen, deze keer: aandacht voor het Openbaar Ministerie. Voor wie het campagnethema wel héél erg dichtbij bleek te liggen.

OMdat het nooit te laat is om aandacht te besteden aan een mooie campagne

De meeste grote arbeidsmarktcampagnes weten we in deze wekelijkse rubriek wel te vangen. Maar soms duikt er zomaar eentje onder de redactieradar door. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de in mei gestarte campagne van het Openbaar Ministerie, waarmee ze op zoek zijn juristen (natuurlijk), maar ook ICT’ers en HR- of administratief medewerkers. En omdat er in totaal tot wel zo’n 1.400 nieuwe collega’s nodig zijn, zal een beetje aandacht dus vast nog wel welkom zijn.

De campagne komt uit de koker van Conceptboosting uit Rotterdam. ‘Niemand weet eigenlijk wie het OM is en wat ze precies doen’, constateerde Dimitri Korpershoek, copywriter bij dat bureau al snel. ‘We ontwikkelden daarom een onderscheidende wervingscampagne die bijdraagt aan het werkgeversimago en het OM als werkgever op de kaart zet. Met een onderscheidend thema dat alleen voor het OM werkt: OMdat.’

Van cybercriminaliteit tot discriminatie

In het kader van de purpose driven campagne werd niet alleen een speciale vacaturesite gemaakt, maar ook een video waarin verschillende onderdelen van het werk van het OM onder de aandacht worden gebracht, en zijn er ook posters opgehangen, bijvoorbeeld op reclameborden bij rechtbanken en stations. ‘In de campagne laten we delicten zien die vragen om actie en daadkracht. Van milieudelicten tot georganiseerde misdaad. Van cybercriminaliteit tot discriminatie’, aldus Korpershoek. ‘Waar jij als OM’er dus direct iets aan kunt doen.’

Het Openbaar Ministerie zorgt voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Van een snelheidsovertreding, winkeldiefstal en belastingontduiking tot aan cybercrime, terrorisme en moord. Het OM brengt verdachten voor de rechter, eist een straf en is er verantwoordelijk voor dat het vonnis van de rechter wordt uitgevoerd. Samen met de Rechtspraak is het OM dus onderdeel van de rechterlijke macht, en dus geen ministerie in de gebruikelijke zin van het woord. In totaal werken er momenteel ruim 5.500 mensen aan opsporing en vervolging in jaarlijks zo’n 300.000 zaken.

Lees ook

Ook in ‘Campagne van de week’?

Wil je jouw wervingscampagne hier ook onder de aandacht brengen? Mail dan kort wat achtergronden, doelstellingen en beeldmateriaal, en wie weet vind je hier dan straks ook jouw inspanningen terug.

Hoofdredacteurbij Werf&

Peter Boerman

Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
  • Leave behind a comment

Onze partners Bekijk alle partners