BREAKING: Mysolution neemt OnRecruit over

Een nieuwe overname in de Nederlandse recruitmentindustrie. Dit keer is het OnRecruit, dat wordt ingelijfd door het snelgroeiende Mysolution.

Peter Boerman Op 18 mei 2021
Gem. leestijd 3 min 415x gelezen
Deel dit artikel:
BREAKING: Mysolution neemt OnRecruit over

Er speelt zich de laatste tijd heel wat af in de vaderlandse recruitmentbranche. Meldden we vorige week nog de overname van ‘kroonjuweel’ Harver, nu is het de beurt aan OnRecruit, dat wordt toegevoegd aan het team van Mysolution, het bedrijf dat in november vorig jaar nog de headlines haalde met de overname van OTYS.

Mysolution werkt met de overname van OnRecruiter verder aan een een ‘one-stop solution‘ voor de staffing-industrie.

René Bolier (rechts op de foto), zal toetreden tot het managementteam van Mysolution. Hij was 10 jaar geleden de eerste werknemer van OnRecruit, en nu CEO. In de nieuwe rol van ‘CCO Recruitment Solutions’ zal hij helpen de gecombineerde propositie van de twee bedrijven nationaal en internationaal verder uit te rollen. Mysolution wil met de overname ‘een belangrijke stap’ zetten in zijn ambitie om een ‘one-stop solution‘ te leveren voor de staffing-industrie; het zogeheten ‘Total Talent Management-platform’.

Datagedreven werken

OnRecruit staat bekend als Nederlands softwarebedrijf dat recruitmentteams helpt hun data voor zich te laten werken. ‘Door deze stap kunnen we deze droom verder doorontwikkelen’, aldus Dirk Meeuws, CTO van OnRecruit (links op de foto). Met de oplossingen van OnRecruit in huis wil Mysolution vooral ook staffing-teams vaker datagedreven laten werken. ‘We willen data uit verschillende applicaties omzetten in bruikbare inzichten’, aldus Mysolution-CEO Jaap Postma. ‘Daarmee kunnen candidate en customer journeys continu verbeterd worden.’

‘Met een beter gebruik van alle beschikbare data willen we de opbrengsten voor onze klanten optimaliseren.’

Postma ziet een extra toegevoegde waarde in de marketingpartnerships, technologie en kennis die OnRecruit heeft: ‘Veel van onze klanten investeren op dit moment in recruitmentmarketing-technologie. Met een beter gebruik van alle beschikbare data willen we de opbrengsten voor onze klanten optimaliseren. De inzichten die OnRecruit kan bieden in combinatie met de partnerships met bijvoorbeeld Autopilot, Indeed en Talent.com, gaan onze klanten simpelweg helpen om meer omzet te halen uit zowel advertising als hun bestaande database.’

Gave gezamenlijke cases

‘We hebben al gave gezamenlijke cases met Mysolution’, vertelt OnRecruit-CTO Dirk Meeuws. ‘Ik sta te popelen om nog meer recruiters, marketeers en accountmanagers te voorzien van informatie die hen helpt om hun recruitmentdoelstellingen te halen. Uiteindelijk moet het voor iedereen makkelijk worden om actionable inzichten te verkrijgen die helpen om kandidaten in contact te brengen met de ideale vervolgstap in hun loopbaan.’

‘Het mooie van deze deal: dit is niet het einde van een tijdperk, maar juist het begin.’

OnRecruit zal zijn producten overigens niet alleen onder de vlag van Mysolution gaan aanbieden. Het blijft dit ook stand-alone doen aan recruitmentteams die (nog) niet de softwareproducten van Mysolution gebruiken. Naast een uitrol van de producten van OnRecruit binnen de Mysolution-klantenkring, zal er ook gewerkt worden aan een intensivering van het partnership met OTYS. Bolier: ‘Het mooie van deze deal zit hem erin dat dit niet het einde van een tijdperk is. Het is juist het begin. We’re just getting started!’

Verdere groei van Mysolution

De overname van het Nederlandse softwarebedrijf OnRecruit past in de expansiestrategie van het in 2005 opgerichte MySolution. Het laatstgenoemde bedrijf is inmiddels marktleider in Nederland op het gebied van software voor de staffing- en recruitmentmarkt. Sinds de overname van OTYS in november vorig jaar telt het bedrijf ruim 200 medewerkers in Nederland, België en Tsjechië. Meer dan 1.100 organisaties werken momenteel met oplossingen gebaseerd op de technologieplatformen van Mysolution, dat in 2017 ook al Tangram overnam.

Bij de collega’s van Recruitment Tech stelde de juni vorig jaar aangetreden Mysolution-CEO Jaap Postma zich eerder voor, in een korte video:

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners