Op Lowlands? Pik dan meteen een sollicitatie mee

Peter Boerman Op 21 juni 2015
Gem. leestijd 2 min 2002x gelezen
Deel dit artikel:
Op Lowlands? Pik dan meteen een sollicitatie mee

Na goede ervaringen de vorige 3 jaar staat Nedap opnieuw op Lowlands om nu ook daadwerkelijk sollicitanten te verwelkomen. Dresscode? Flexibel. Net als de vacature.

Het technische bedrijf uit Groenlo, dat naar eigen zeggen anders is dan (bijna) alle anderen, bevalt het goed op het grootste muziekfestival van Nederland. Al enkele jaren richt het bedrijf speciale acties in voor Lowlands, waarbij met name die van vorig jaar bekend is, toen Nedap 12.000 gratis polsbandjes voorzien van een RFID-chip uitdeelde.

Opnieuw bandjes

Deze bandjes, bedacht en ontwikkeld door een club van jonge medewerkers, worden dit jaar opnieuw uitgedeeld. De polsbandjes houden met slimme technologie bij waar je bent, met wie je bent en naar welke optredens je gaat. Zo wordt door in te checken bij de verschillende artiesten, automatisch een Spotify-playlist aangemaakt, waarmee je na afloop weer makkelijk thuis het festivalsfeertje kunt oproepen.

Backstage solliciteren

Dit jaar krijgt ‘technisch talent met festivalervaring’ ook daadwerkelijk de kans om te solliciteren op Lowlands. ‘We zijn op zoek naar betrokken, eigenzinnige en creatieve software developers’, legt Ilse Peters van Nedap uit. ‘En nee, niet zo maar software developers. Alleen de beste. En dus met festivalervaring graag.’

Twee kaarten te geef

Onder sollicitanten die voor die tijd zich bij het bedrijf melden geeft het bedrijf twee kaarten voor Lowlands weg. ‘Dus wie de komende tijd bij Nedap solliciteert, kan straks zomaar backstage op Lowlands tegenover onze ceo Ruben Wegman zitten voor een sollicitatiegesprek’, aldus Peters.

Niet de kortste route

Een sollicitatie bij Nedap is niet de kortste route naar Lowlands, benadrukt ze wel. Sollicitanten moeten in een goede brief duidelijk maken dat ze het niet alleen om de festivalkaartjes te doen is, maar daadwerkelijk óók om de baan in Groenlo. Het gesprek op Lowlands zal ook niet de volledige procedure zijn. Sollicitanten die daar positief opvallen, worden uitgenodigd voor een tweede gesprek, maar dan gewoon op kantoor.

SollicitatiePoster

Fototeams

Nedap is op Lowlands overigens ook aanwezig met fototeams, en foto’s kunnen automatisch aan een Facebook-account worden gelinkt.  Voor wie dat wil wordt alles vervolgens in een compleet en persoonlijk festivalreport gegoten dat na Lowlands per e-mail wordt verstuurd. ‘Kortom: technology that matters’, vat Peters het samen, conform de pay-off van het bedrijf.

Gratis bandje

Een gratis bandje is nu al aan te vragen via deze actiesite. Langskomen bij Nedap’s Memory Meeting Point op Lowlands kan natuurlijk ook.

Meer Nedap@Lowlands:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners