Delfts ziekenhuis wil operatieassistenten werven met 360-gradenfilm

Peter Boerman Op 10 mei 2017
Gem. leestijd 2 min 1460x gelezen
Deel dit artikel:
Delfts ziekenhuis wil operatieassistenten werven met 360-gradenfilm

Speciaal om operatieassistenten (in opleiding) een goed beeld te geven van het werk, heeft het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft een 360-gradenfilm gemaakt.

De 360-gradenfilm plaatst de kijker bijna letterlijk in de operatiekamer (OK) van het ziekenhuis. Zo is vanuit alle hoeken te zien hoe de chirurg zich samen met de operatieassistenten voorbereidt op een operatie. Ook krijgt de kijker een blik in de koffiekamer waar de assistenten bijkomen van hun werk. Dit geeft ‘een realistisch kijkje in de keuken wat betreft werksfeer en collegialiteit’, aldus het ziekenhuis.

Spelen met de muis

Op een smartphone of tablet is de volledige operatiekamer te bekijken door de telefoon rond te draaien. Op een computer is het beeld te draaien door de muis te gebruiken. De film laat operatieassistenten ervaren hoe het is om in het Delftse ziekenhuis te werken. Zo leren ze bijvoorbeeld dat het schoonmaken van de OK in het Reinier níet tot hun taken behoort.

Niet de enige innovatie

De 360-gradenfilm is niet de enige innovatie die het Rienier de Graaf inzet in de jacht op operatieassistenten. Zo bestaat sinds kort ook de mogelijkheid om een dagdeel te komen meelopen op de OK. Operatieassistenten kunnen daarbij via WhatsApp laten weten dat ze interesse hebben in een baan bij het ziekenhuis. Na het meelopen om te kijken of het ze wat lijkt volgt dan pas (bij een wederzijdse klik) de procedure van sollicitatiebrief en CV.

Operatieassistenten kunnen via WhatsApp laten weten interesse te hebben in een baan

Werksfeer en collegialiteit belangrijk

“We weten uit ervaring dat voor operatieassistenten de werksfeer en collegialiteit belangrijke aspecten zijn in hun keuze voor een bepaald ziekenhuis”, aldus adviseur arbeidsmarktcommunicatie Carla Jongenengel. “Door de 360-gradenfilm en de mogelijkheid om eerst mee te lopen bieden we sollicitanten de gelegenheid om al voor een officiële sollicitatieprocedure deze sfeer in ons ziekenhuis te ervaren.”

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners