HR-dienstverlener Peter Zebra van start

Er is weer een nieuwe specialistische HR-dienstverlener bij, die zich richt op het leveren van tijdelijke capaciteit aan HR-afdelingen. De naam: Peter Zebra, vernoemd naar de letters PZ van het telefoonalfabet.

Redactie Op 07 februari 2022
Gem. leestijd 2 min 408x gelezen
Deel dit artikel:
HR-dienstverlener Peter Zebra van start

Projectmatige inzet van HR-professionals of tijdelijke capaciteit voor je HR-afdeling nodig? Er is een nieuwe specialistische dienstverlener gestart, onder de naam Peter Zebra. Het bedrijf helpt zijn opdrachtgevers door de impact van HR te vergroten, en wil zich onderscheiden door de coaching, begeleiding en ontwikkeling van HR-professionals centraal te stellen.

’De bijdrage die HR-professionals leveren aan het succes wordt nogal eens onderschat.’

Peter Zebra is opgericht door Maikel Pals en Richard Dijkman, beiden ervaren binnen de arbeidsbemiddeling. Dijkman: ’De bijdrage die HR-professionals leveren aan het succes van organisaties wordt nogal eens onderschat, terwijl HR de sleutel is tot vooruitgang en de aanjager is van groei binnen organisaties.’

Serious business

Peter Zebra is gestart vanuit de overtuiging dat HR-professionals in het landschap van detachering en consultancy te weinig aandacht krijgen. Juist in een tijd van toenemende krapte op de arbeidsmarkt wordt de HR-functie in organisaties steeds belangrijker in het behouden en aantrekken van goede mensen, zegt Maikel Pals. ‘Wij hebben geconstateerd dat er ruimte is voor een dienstverlener die het HR-vak centraal stelt. De zekerheid van een vast dienstverband en een op maat gemaakt ontwikkelingstraject doen recht aan de passie en betrokkenheid van HR-professionals.’

‘Wij constateren dat er ruimte is voor een dienstverlener die het HR-vak centraal stelt.’

Peter Zebra heeft een deskundigheidsprogramma ontwikkeld gericht op vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Door in-house coaches op deze terreinen kunnen de aangesloten professionals niet alleen continu groeien, maar hebben zij ook een blijvende impact op het zakelijke succes van opdrachtgevers. De pay-off van Peter Zebra is dan ook: “HR is serious business”.

Passie voor talentontwikkeling

Pals is oud-voorzitter en medeoprichter van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) en voormalig directeur van Brunel Nederland. De laatste 2 jaar werkte hij als zelfstandig adviseur binnen de flexsector. Dijkman was als directeur bij onder andere Brunel en For All Finance actief binnen de specialistische detacheringssector. Beiden hebben altijd een passie gehad voor talentontwikkeling en arbeidsbemiddeling. Met Peter Zebra komen deze passies bij elkaar.

‘De bedrijfsnaam is gekozen met een knipoog naar vroeger tijden.’

Peter Zebra opereert landelijk en is gevestigd in Amstelveen. In de tijd dat de rol van Human Resources in organisaties nog veel meer een uitvoerende rol was, heette deze functie Personeelszaken, ook wel afgekort als PZ. Met een knipoog naar vroeger tijden is dit als basis voor de bedrijfsnaam genomen, vertellen de twee. Want spel je in het Engels de letters P en Z aan de telefoon, dan zeg je: “Peter Zebra”!

Lees meer

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners