Pink Elephant: ‘Mond tot mond blijft belangrijk’

Peter Boerman Op 16 september 2014
Gem. leestijd 2 min 2804x gelezen
Deel dit artikel:
Pink Elephant: ‘Mond tot mond blijft belangrijk’

Jarenlang was Pink Elephant nauwelijks aanwezig in Nederland. Maar nu wordt de naam weer nieuw leven ingeblazen, onder meer met een uitgebreide arbeidsmarktcampagne.

Onder meer via radio, billboards, online media en sponsoring van voetbalclub Go Ahead Eagles wil het IT-consultancybedrijf duidelijk maken dat Pink Elephant weer op grote schaal in Nederland actief is. Reden genoeg om even te bellen met hrm-manager Saskia Leijten.

werken-bij-pink

Hoeveel mensen willen jullie werven? Zijn er specifieke doelstellingen geformuleerd voor het werven van nieuwe medewerkers de komende maanden?

‘HRM krijgt jaarlijks concrete recruitmentdoelstellingen vanuit de lijnorganisatie.  Als gevolg van de groei die Pink Elephant doormaakt, heeft de organisatie in 2014 – naast de invulling van reguliere vacatures – de werving voor 12 trainees voor de Business Unit App Services succesvol gerealiseerd. De komende 3 maanden is de verwachting dat wij nog zeker 8 medewerkers zullen aantrekken, primair voor de Business Line IT Services: Citrix-consultants, netwerkspecialisten, system engineers en support desk engineers. De groei die Pink Elephant momenteel doormaakt, zal in 2015 voortzetten, denken wij. Werving van nieuwe ‘Pinkers’ zal daarom ook in 2015 veel aandacht krijgen.’

pink 3

Hoe werven jullie die nieuwe medewerkers?

‘Alle actuele vacatures zijn gepubliceerd op onze website. Daarnaast maken wij gebruik van zogeheten jobseats op LinkedIn. Openstaande vacatures worden direct op LinkedIn geplaatst. De ervaring leert daarnaast dat mond-tot-mondreclame voor ons één van de belangrijkste wervingskanalen is. We zetten daarom intensief in op social media. Zo brengen al onze medewerkers zeer frequent vacatures onder de aandacht bij hun LinkedIn-contacten. Ook onderhouden we contact met oud-collega’s. Regelmatig besluiten oud–collega’s na een zijstap weer bij ons terug te keren. Boemerangrecruitment werkt goed binnen Pink Elephant.

Daarnaast organiseren we elk kwartaal een wervingsavond. Via socialmedia-campagnes worden IT-specialisten uitgenodigd om kennis te komen maken. Tijdens deze wervingsavonden presenteren de verschillende business units van Pink Elephant zich en vinden 1-op-1-gesprekken plaats. Talenten op de arbeidsmarkt die geïnteresseerd zijn in een baan bij ons zijn bovendien welkom op de activiteiten die wij organiseren voor kennisdeling.’

Wie doet die recruitment? Jullie zelf, of met hulp van anderen?

‘Wij maken geen gebruik van werving- & selectiebureaus. Op onze hrm-afdeling werkt een recruiter die verantwoordelijk is voor continue instroom van kandidaten, voor de korte termijn – gericht op openstaande vacatures -, maar vooral ook gericht op de langere termijn. Deze recruiter staat continu in contact met talenten op de arbeidsmarkt die interesse hebben in een functie bij Pink Elephant.’

pink 4

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners