Please (uit Helmond) neemt Expand (uit Boxtel) over

De Please Groep uit Helmond is duidelijk op overnamepad. Eind vorig jaar werd het 15 jaar oude Ja! HRM Specialisten aan het bedrijf toegevoegd, recent kwam daar het ruim 25 jaar oude Expand nog eens bij.

Peter Boerman Op 24 juli 2023
Gem. leestijd 2 min 200x gelezen
Deel dit artikel:
Please (uit Helmond) neemt Expand (uit Boxtel) over

De strategische overname van Expand betekent wederom een groeiversnelling voor de HR-consultancytak van ‘werkgeverspartner’ Please. Expand, opgericht in 2006 en gevestigd in Boxtel, heeft in de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd van HR-professionals van alle niveaus. Expand is gespecialiseerd in recruitment en interim management van (zelfstandige) HR professionals, HR Executive search en Consultancy. Daarnaast verduurzaamt en onderbouwt Expand zijn bemiddelingen steeds verder op basis van data uit persoonlijkheids-, arbeidsmarkt- en doelgroepenanalyses.

Please wil mkb-ondernemers ondersteunen bij álle facetten van het werkgeverschap.

Please, van oudsher volledig gericht op payroll, heeft de afgelopen jaren juist grote stappen gezet om te transformeren naar een multidisciplinair werkgeverspartner met de toevoeging van een salarisadministratie-, uitzend, expat- en zzp-dienstverlening. Het doel: mkb-ondernemers ondersteunen bij álle facetten van het werkgeverschap. Eind 2022 voegde het Helmondse bedrijf al de inzet van interim HR-professionals toe aan zijn dienstenpakket én nam het HR-bemiddelaar Ja! HRM uit Zwolle over. Nu is de volgende schakel aan de ketting dus toegevoegd.

Landelijke dekking

De overname van Expand sluit naadloos aan bij de groeiambities van Please HR Professionals en moederbedrijf Please, aldus directeur Lars Bombeeck. ‘Ik ben ervan overtuigd dat Please en Expand elkaar versterken. We creëren met deze overname nog meer landelijke dekking. Zo kan de Please Groep, dankzij de expertise van Expand, vanaf nu ook invulling geven aan recruitment- en executive search vraagstukken in het zuiden van Nederland. Onze opdrachtgevers profiteren van een groter netwerk en de kennis van meer dan 50 aan Expand verbonden HR-bloggers.’

‘Onze opdrachtgevers profiteren van een groter netwerk en de kennis van meer dan 50 verbonden HR-bloggers.’

De opdrachtgevers en kandidaten van Expand kunnen op hun beurt per direct gebruikmaken van de diensten en faciliteiten van Please, waaronder digitaal platform Aybler en de mogelijkheid tot self-billing. ‘De komende maanden gaan we onderzoeken hoe onze bedrijven – en daarmee onze opdrachtgevers en HR professionals – nog meer van elkaar kunnen profiteren’, aldus Bombeeck. Marc Loohuis, oprichter en directeur van Expand, blijft nog tot oktober 2023 aan om zijn werkzaamheden en contacten over te dragen aan het nieuwe team.

Multidisciplinaire werkgeverspartner

Door de overname van Expand krijgt de nieuwe HR-dienstverlening van Please wederom een boost. ‘We zijn enorm blij met de toevoeging van Expand aan de Please Groep’, aldus algemeen directeur Mark Mollen. ‘Dankzij deze overname stijgt de omzet van onze HR-consultancytak met 40 tot 50% en neemt het aantal HR-professionals met 35% toe. Dit brengt ons weer een stap dichterbij ons doel om anno 2025 de grootste, multidisciplinaire werkgeverspartner voor het MKB in Nederland te zijn.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners