Waarom de Nederlandse Politie gaat werven met de games van Equalture

Politie Nederland en Equalture slaan de handen ineen om via games een meer eerlijke werving van blauw op straat voor elkaar te krijgen. Dit betekent dat het cv én de motivatiebrief voor sommige rollen verleden tijd is.

Valérie van der Ven Op 26 september 2022
Gem. leestijd 2 min 870x gelezen
Deel dit artikel:
Waarom de Nederlandse Politie gaat werven met de games van Equalture

Eerder dit jaar maakte de KRO-NCRV-documentaire De Blauwe Familie veel los in Nederland. Uit de documentaire blijkt dat de Nederlandse politie kampt met discriminatie op de werkvloer – iets wat op grote schaal moeilijk te doorbreken is. Dat betekent echter niet dat de Politie bij de pakken is gaan neer zitten, integendeel.

Het aanpakken van discriminatie vergt een rigoureuze verandering, die begint bij het begin: het wervingsproces. Vandaar dat Equalture en de Politie Nederland nu bekend maken de handen ineen te slaan om blauw op straat op een zo eerlijk mogelijke manier te werven. Oftewel: cv’s eruit, games erin!

Cv’s eruit, games erin

De Politie legt het cv aan de kant en gaat op basis van de resultaten van de games van Equalture het gesprek aan met sollicitanten. Het gaat om games die zowel cognitieve vaardigheden als gedragingen in kaart brengen. Voordat de werving start wordt objectief bepaald hoe de sollicitanten idealiter zouden moeten scoren, afhankelijk van de rol waarop zij solliciteren. Passen de competenties die na het doorlopen van de games uit het rapport komen niet bij de functie? Dan kijkt Politie Nederland waar in de organisatie deze wél passen.

Het gaat om games die zowel cognitieve vaardigheden als gedragingen in kaart brengen.

Een grote verandering voor Politie Nederland, omdat dit betekent dat het cv én de motivatiebrief voor sommige rollen verleden tijd is. Het weglaten hiervan  zorgt voor een laagdrempelig sollicitatieproces waarin de kandidaat centraal staat en het zogeheten ‘onderbuikgevoel’ geen rol meer speelt. Solliciteer jij vanaf 1 november op de rol van Agent in Oost-Nederland of voor de afdeling Bewaking en Beveiliging in Den Haag? Dan mag jij het cv vergeten en je klaarmaken voor een onvergetelijke en bovenal eerlijke sollicitatie-ervaring. Game on!

Lees ook

Deel dit artikel:

Valérie van der Ven

Partner Succes Managerbij Werf& | ToTalent
Valérie is een servicegerichte dame met een achtergrond in hospitality & hotelmanagement. Na jaren in mooie hotels te hebben gewerkt, is ze in 2018 overgestapt naar - zoals ze het zelf noemt - het kantoorleven. Gestart in verkoop binnendienst, vervolgens ervaring opgedaan binnen HR en zo doorgegroeid naar recruitment als coördinator. Vanaf 1 maart 2021 is ze werkzaam bij Werf& | ToTalent. Valérie is erg enthousiast om de recruitmentindustrie van top tot teen te leren kennen en haar doel is om partners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Partners kunnen met al hun vragen terecht bij Valérie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners