Portret: Jos Boomsma van Enexis

Peter Boerman Op 05 juni 2013
Gem. leestijd 3 min 2273x gelezen
Deel dit artikel:

Portret: Jos Boomsma van EnexisIn de serie Portret van een vakgenoot praten we dit keer met Jos Boomsma. Jos werkt sinds 1 april 2012 als Recruiter Techniek bij energieleverancier Enexis, winnaar van de Digitaal Werven-award 2012. Jos vertelt over zichzelf en hoe deze prijswinnaar een succes maakt van de werving van nieuwe collega’s.

Wat was jouw eerste baan?

In ben gestart als recruiter bij Studentenwerk tijdens mijn studie. Toen was ik verantwoordelijk voor de werving van zoveel mogelijk studenten voor bijbaantjes en vakantiewerk.

Waar ben je het meest trots op uit je carrière?

Ik kan echt trots zijn als het lukt nieuwe collega’s aan te nemen voor hele moeilijke functies zoals Uitvoerder Elektro, zonder daarvoor een vacature te plaatsen in de markt, maar door middel van het onderhouden van contact met high potentials. Op die manier kunnen wij deze als eerste op de hoogte kunnen brengen van een vacature, vervolgens het vertrouwen van een manager winnen om deze op gesprek te laten komen en dat beloond zien worden door een aanname.

Wat is de grootste blunder die je ooit in je werk hebt begaan?

Ik vind het een grote valkuil te persoonlijk betrokken te raken bij kandidaten om daar een geschikte baan voor te vinden binnen de organisatie. Hierdoor kun je verwachtingen bij een kandidaat scheppen en daardoor ook teleurstelling als het niet loopt zoals je verwacht.

Wat is je focus op dit moment in je werk?

We zijn nu druk bezig met het uitwerken van een voorstel voor het gebruiken van talentpools, waarmee we structureel willen gaan werken voor bepaalde functiegroepen. Daarnaast willen we namens recruitment sociale media effectiever en interactiever inzetten van en niet alleen vacatures zenden.

Hoe werd Enexis prijswinnaar Digitaal Werven 2012?

Onze recruitmentsite is vooral gericht op het werven van technische professionals van monteurs tot engineers en uitvoerders. Daarnaast is de site overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. Als kandidaat vind je snel wat onze activiteiten zijn, waar we werken en welke doelgroepen wij zoeken. Daarnaast kun je snel en op verschillende manieren met onze recruiters communiceren, bellen, e-mailen en zelfs (openbare) vragen stellen.

Hoe verzekert Enexis zich van voldoende geschikte medewerkers?

Als Recruiter Techniek ben ik verantwoordelijk voor de invulling van ca. 70 vacatures op jaarbasis van monteurs tot engineers en (project) managers in Overijssel, Groningen, Friesland en Drenthe. Om ook op lange termijn de instroom te verzekeren hebben wij een eigen vakschool waar we zowel jonge leerlingen als zij-instromers opleiden tot monteur. Daarnaast hebben wij talent pools waardoor wij alle kandidaten, die wellicht in het verleden gesolliciteerd hebben en toen nog niet voldoende kennis en ervaring hadden, kunnen benaderen voor functies. Ook doen wij samen met andere netwerkbedrijven mee aan campagnes als EnergyTalent en zijn wij aanwezig op grote carrièrebeurzen.

Wat houdt je bezig naast het werk?

Heel veel sporten zoals wielrennen en hardlopen en dat het liefst gecombineerd met reizen. Vorig jaar heb ik met vrienden twee hardloopreizen gemaakt naar Barcelona en Californië en deze zomer ga ik een fietstocht maken van Geneve naar Nice in een week door de Alpen.

Wat is jouw sleutel tot succes?

Behandel elke kandidaat zoals je zelf ook behandeld wilt worden. En klantgerichtheid en interesse zorgt voor enthousiasme van een kandidaat in jouw organisatie en zo kan elke kandidaat een ambassadeur worden van jouw organisatie.

Wat doe je over 5 jaar?

Op termijn wil ik strategische recruitment projecten opzetten om duurzaam personeel te werven en te behouden door middel van Employer Branding, talent pools en directe werving.

Vertel eens iets over Enexis?

Enexis brengt stroom en gas in huizen, bedrijven en bij overheden. We beheren de kabels en leidingen en zorgen zo dat onze klanten altijd beschikken over de energie die ze nodig hebben. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Inmiddels zijn we verantwoordelijk voor ongeveer 4,6 miljoen gas- en elektriciteitaansluitingen. We zorgen voor onderhoud van de kabels en leidingen en leggen nieuwe verbindingen aan als dat nodig is. We werken voortdurend aan een beter, slimmer en efficiënter netwerk en we ontwikkelen nieuwe mogelijkheden op het gebied van energie: van stroom tanken voor een elektrische auto tot transport van door onze klanten opgewekte zonne-energie.

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners