Portret: Thijs Hoekzema van Landal GreenParks

Peter Boerman Op 30 juli 2013
Gem. leestijd 3 min 4037x gelezen
Deel dit artikel:
Portret: Thijs Hoekzema van Landal GreenParks

Geen mooier vak dan vakantie, is de leus bij Landal GreenParks. In deze zomerse aflevering van Portret van een vakgenoot praten we met Thijs Hoekzema. Hij is sinds 2009 Corporate Recruiter bij Landal GreenParks, waar hij samen met een collega verantwoordelijk is voor het totale recruitment van Landal GreenParks. Hij vertelt over zijn trots, zijn uitdagingen en over zijn nieuwe projecten.

Wat was jouw eerste baan?

Mijn eerste “echte” baan was bij Mondial Assisstance, een grote verzekeraar. Hier hielp ik als Internationaal Hulpverlener reizigers over de hele wereld met diverse problemen. Van het kwijt raken van een koffer tot het verzorgen van medische repatriering naar Nederland.

Waar ben je het meest trots op uit je carrière?

Ik ben trots op de ontwikkeling van recruitment binnen Landal GreenParks en de samenwerking met mijn collega’s. We hebben echt een plek weten te veroveren als specialist & adviseur binnen de afdeling HR. Daarnaast ben ik nu bezig met de  opstart van een nieuw project; werken@landal waarbij we een nieuwe intranet omgeving gaan realiseren voor alle Landal medewerkers.

Wat is de grootste blunder op je werk ooit?

Gelukkig maak ik maandelijks blunders, zowel op mijn werk als prive. Dit zijn volgens mij de leermomenten die je mee moet nemen om weer verder te komen. Soms is het goed als je even tegen een muur aanloopt om zodoende te leren hoe je het de volgende keer beter kan aanpakken. Daarnaast blijft het redelijk gênant als je een sollicitant ophaalt en hem de naam geeft van een andere sollicitant, ook dat kan gebeuren.

Wat is de focus nu in je werk?

Nu we de zomerdrukte qua werving voor bijbanen achter de rug hebben ligt de focus op diverse projecten. Enkele hiervan zijn de creatie van een nieuwe huisstijl, het opbouwen en vormgeven van enkele communities en het opstarten van het project werken@landal. Al met al leuke en diverse dingen om Landal qua werkgever voor onze doelgroepen nog beter op de kaart te zetten.

Hoe ziet jouw zomer eruit?

In de zomer zelf valt het qua drukte reuze mee, het is meer in de aanloop naar de zomer toe dat er meer werving nodig is. Daarnaast werven we jaarlijks rond de 700 stagiaires waarbij de drukte wel weer meer ligt in de zomermaanden.

Werf jij ook internationaal?

We werven voornamelijk in Nederland voor onze posities waarbij er uiteraard voor sommige posities zeker ruimte is voor internationale kandidaten. Daarnaast werken we regelmatig samen met onze Duitse collega’s om samen wervings trajecten op te zetten voor diverse management posities in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ik verwacht dat dit de komende jaren wel meer gaat worden in verband met de internationale groei van Landal GreenParks.

Wat houdt je bezig naast het werk?

Een drukke organisatie, ik heb twee kindjes en mijn vriendin werkt fulltime bij Achmea. Al met al een flinke organisatie waarbij ik gelukkig nog tijd weet te vinden voor mijn hobby surfen. Geen mooiere start of einde van de dag dan een paar uurtjes surfen!

Wat is jouw sleutel tot succes?

Blijven doorzetten en niet bij elke tegenslag stoppen met de pogingen om je doel te bereiken.

Wat doe je over 5 jaar?

Over vijf jaar zou ik heel veel willen doen, bijv. een eigen Bed&Breakfast te starten ergens aan de kust of een nieuwe uitdagende online georiënteerde baan, wie weet? Zolang er maar een component  van samenwerken met mensen inzit.

Vertel eens iets over jouw organisatie?

Geen mooier vak dan vakantie, dat is de insteek voor onze 2500 medewerkers. Wij proberen onze gasten op de ruime 70 parken die we in binnen-en buitenland hebben een fijne vakantie te geven. Door de samenwerking die er is tussen de kantoren en parken weten we dit altijd  tot een succes te brengen.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners