Priman lanceert de Talent Driver App

Peter Boerman Op 29 januari 2014
Gem. leestijd 2 min 1811x gelezen
Deel dit artikel:
Priman lanceert de Talent Driver App

Iedereen kan voortaan de juiste persoon aannemen. Met de Talent Driver app kun je binnen 8 minuten het succesprofiel bepalen van de ideale kandidaat. Het is de op één na belangrijkste taak van leidinggevenden. Bepalen wie ze wel en niet aannemen. Maar toch besteden de meeste ondernemers en directeuren er maar een fractie van hun tijd aan. Helaas. Want de juiste mensen aan je weten te binden is de beste garantie voor succes.

Het probleem is dat maar weinig leidinggevenden in staat zijn vooraf heldere criteria te definiëren voor succesgedrag in de functie. Competenties zijn vaak niet juist of achterhaald. 90% van de managers volgt daarom vooral hun intuïtie en gebruikt de proeftijd om er achter te komen of de nieuwe medewerker daadwerkelijk van toegevoegde waarde is.
“Onze Talent Driver app moet dat probleem oplossen.” zegt de bedenker Jan Prins van PRiMAN Talent Management. “De app helpt leidinggevenden om op een overzichtelijke manier in 8 minuten het succesprofiel van de ideale kandidaat scherp te krijgen.

De Talent Driver app is gebaseerd op de TMA methode en analyseert de functie op 22 persoonskenmerken. Afhankelijk van de keuzes van de gebruiker komen er voor iedere functie 7 tot maximaal 12 talenten naar voren die van belang zijn voor de functie
“Het zijn juist de zogenaamde ‘zachte criteria’ die vaak het succes bepalen. Maar ze heten niet voor niets zacht. Daar proberen wij wat aan te doen. Wij geloven dat er in de recruitment veel persoonlijk leed kan worden voorkomen en geld bespaart kan worden door de besluitvorming meer te baseren op feiten en ‘data ondersteunde’ beslissingen’ aldus Jan Prins.

De app kost €1,79 maar is bij wijze van introductie nog enkele dagen gratis te downloaden in de App Store. Aan een Android versie wordt nog gewerkt.

Meer informatie:
Directe download

Voor vragen of verzoek om interviews neem contact op met Karin Kooy (06 26 74 8610 / karin@priman.nl)
Over PRiMAN Talent Management

PRiMAN is een organisatie advies bureau, opgericht vanuit de visie dat er binnen organisaties nog veel te winnen valt op basis van een meer op talenten gerichte managementstijl (Talent Performance). PRiMAN adviseert en implementeert op basis van de TMA™ Methode, een online omgeving voor talentanalyse en competentiemanagement.
Nederlands bekendste trendwatcher Vincent Everts is een van de eerste gebruikers van de app. Zijn indruk: „Het begint met eenvoudige keuzes, maar het wordt steeds moeilijker. Het dwingt je na te denken over waar het nu eigenlijk echt om gaat. Dat is best lastig maar het is beter om dit vooraf te beseffen dan als het te laat is.”

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners