Proost, gratis werving- en selectieportaal voor de horeca, gelanceerd

Persoonality lanceert vandaag Proost, een gratis werving- en selectieportaal, speciaal gemaakt voor alle horeca- en recreatiebedrijven die door de coronacrisis met een personeelstekort kampen.

Peter Boerman Op 19 april 2021
Gem. leestijd 3 min 540x gelezen
Deel dit artikel:
Proost, gratis werving- en selectieportaal voor de horeca, gelanceerd

Speciaal voor alle horeca- en recreatiebedrijven die door de coronacrisis en de massale uitstroom van medewerkers met een personeelstekort worden geconfronteerd, lanceert Persoonality, onderdeel van Timing Holding, vandaag het platform Proost. Want er mag dan nog veel onzekerheid zijn rond de persconferentie van dinsdag 20 april, het moment dat de horeca mag heropenen komt waarschijnlijk wel steeds dichterbij.

Horeca- en recreatiebedrijven kunnen gratis per direct vacatures plaatsen.

Met het nieuwe gratis wervings- en selectieportaal kunnen horeca- en recreatiebedrijven gratis en zonder aanvullende verplichtingen per direct vacatures plaatsen. Persoonality roept het platform in het leven om de horeca te ondersteunen in deze moeilijke tijd en ze weer te helpen aan goed personeel.

Al jaren personeelstekort

De horeca kampt al jaren met een personeelstekort, en naar schatting zijn nog ruim 90.000 horecamedewerkers naar andere sectoren uitgestroomd door de coronacrisis. Ondernemers kunnen hun vacatures gratis plaatsen en beheren op Proost, en de binnengekomen sollicitaties makkelijk en snel in behandeling nemen.

Naar schatting zijn nog ruim 90.000 horecamedewerkers naar andere sectoren uitgestroomd.

Proost wordt versterkt door uitzendbureau Timing, dat haar landelijke netwerk inzet om vacatures extra onder de aandacht te brengen. Ook worden de vacatures kosteloos via andere vacaturesites verspreid. Ondernemers kunnen zich hier aanmelden; kandidaten kunnen hier alle vacatures vinden.

Samen de strijd aan

Johan de Vos, horeca-ondernemer en woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland Breda, herkent zich in de situatie: ‘Voordat we dicht gingen, hadden we al moeite om personeel te vinden. En dat is er door corona niet minder op geworden.’

Heel veel mensen hebben gekozen om toch iets anders te doen wat meer zekerheid geeft, aldus De Vos. ‘Dan is het fijn als je partners hebt die je helpen om aan goede krachten te komen. Die een platform maken om de horeca weer onder de aandacht te brengen. Want het is echt een mooi vak; de grootste sociale leerschool van Nederland. Hopelijk kunnen we met genoeg man de strijd aangaan na deze crisis.’

Groot personeelstekort

Het kabinet heeft laten weten dat de horeca niet opengaat op 21 april. Wanneer wel is nog de vraag. Maar één ding staat vast: het wordt voor horeca-ondernemers een grote uitdaging. Uit onderzoek van Persoonality blijkt dat ruim 90% van de horeca-ondernemers verwacht over onvoldoende personeel te kunnen beschikken als zij weer open mogen.

‘Alle hulp die we kunnen krijgen is van harte welkom.’

laurens meyer
Laurens Meyer

Laurens Meyer, een van de grootste horeca-ondernemers van Nederland met meer dan 40 zaken, ziet ook dat er een serieus probleem is ontstaan door de crisis: ‘De huidige situatie is dramatisch. We hebben veel personeel moeten laten gaan. Als we nu opengaan, komen we 500 tot 700 man tekort. Het gaat een heel zware periode worden. Ik vind Proost een mooi initiatief. Alle hulp die we kunnen krijgen is van harte welkom.’

Zonder personeel geen gasten

Volgens Bob Weghorst, Directeur bij Persoonality, ontstaat er een gapend gat in de ’bemensing’ in de gehele horecabranche als er niet snel geschakeld wordt: ‘Zonder voldoende gekwalificeerd personeel kunnen ondernemers na de lockdown alsnog hun gasten niet ontvangen. Met Proost willen we niet alleen onze eigen klanten, maar heel Horeca Nederland helpen en ontzorgen. Als je nu niet handelt als horeca-ondernemer, als je niet nu al op zoek gaat naar goed personeel, dan mis je alsnog de boot.’

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners