Randstad Italië kiest voor ATS-platform van Carerix

Peter Boerman Op 27 november 2018
Gem. leestijd 2 min 318x gelezen
Deel dit artikel:
Randstad Italië kiest voor ATS-platform van Carerix

Carerix, leverancier van recruitment en staffing oplossingen voor intermediairs en corporate recruiters, heeft de CRM/ATS-implementatie bij Randstad Italië succesvol afgerond.

Sinds 26 november 2018 is Carerix het centrale Search & Match-platform voor de ruim 1.800 recruiters/consultants bij Randstad Italië. De Carerix-applicatie is geïntegreerd in de backoffice van Randstad Italië. Daardoor fungeert Carerix nu als de frontoffice voor alle 287 vestigingen in Italië.

Krachtig platform

Randstad Italië heeft met Carerix geïnvesteerd in een future proof oplossing voor hun Search & Match-activiteiten in alle 287 vestigingen. Volgens Randstad Italië zijn met name de mogelijkheden van de flexibele workflow voor alle businessprocessen en de uitgebreide API’s en connectivity onderscheidend. Daarnaast maakt Randstad Italië gebruik van het ecosysteem van Carerix met lokale en internationale partneroplossingen. Verder wordt het ecosysteem gebruikt om de Randstad Innovation Fund investeringen (zoals Checkster-Referentiechecks, Pymetrics–assessments en Montage–Video) standaard beschikbaar te maken voor alle 12 Randstad-landen die werken met de Carerix-applicatie.

Professionele samenwerking

De implementatie is inmiddels succesvol afgerond met een officiële go-live op 26 november 2018 samen met de Belgische partner ‘HRlinkIT’ en de Italiaanse partner ‘Reply’ zijn de integraties naar de backofficesystemen en nieuwe website van Randstad Italië gerealiseerd. Daniele Spatari, Directeur IT Randstad Italië: “De belangrijkste redenen om voor Carerix te kiezen zijn de beschikbare en toekomstbestendige technologieën, integratiemogelijkheden en de user experience. Carerix is een prettige omgeving voor onze consultants omdat alle relevante informatie in één scherm wordt getoond. Waarbij wij ook de juiste stuurinformatie kunnen genereren naar onze beslissers. Carerix is binnen Randstad een ‘proven technology’ en wordt reeds gebruikt in 12 andere Randstad Operating Countries. Hierdoor profiteren wij van de best practices uit die landen.”

Europese groei

“De keuze van Randstad Italië voor Carerix betekent een verder versteviging van onze footprint binnen Europa”, stelt Mark Hopman, Directeur Internationale Accounts bij Carerix. “Het is voor ons opnieuw een erkenning dat ons platform de specifieke processen en alle businesslines kan ondersteunen. In Nederland en België is Carerix al jaren een van de marktleiders. Voor verdere groei is onze focus op Europa erg belangrijk; dit als global partner van Randstad, maar uiteraard ook voor vele andere internationale klanten. Op dit moment genereert Carerix meer dan 50% van zijn omzet buiten Nederland.”

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners