Recruitment via Social Media: van wervingsstrategie tot uitvoer

Peter Boerman Op 18 september 2014
Gem. leestijd 2 min 2686x gelezen
Deel dit artikel:
Recruitment via Social Media: van wervingsstrategie tot uitvoer

Binnen een week in top-100 managementboeken

‘Recruitment verbeteren’: dat is de missie van Jacco Valkenburg. Volgens Jacco zijn sociale media hierbij onmisbaar. In zijn nieuwe boek, Recruitment via sociale media, staat hij uitgebreid stil bij de kansen en risico’s die sociale media in een wervingsplan met zich meebrengen. Het stond binnen één week in de top 100 managementboeken.

Werf& shop

Waarom geschreven?

Het is geschreven uit enthousiasme voor het onderwerp, dat voor ons vakgebied heel belangrijk is geworden. Voor ons als professionals is er op dit gebied nog veel te ontdekken. In deze tijd is het ondenkbaar dat iemand niet op sociale media zit, zeker voor professionals. Volgens Jacco bieden sociale media kansen om effectief te werven. Zorgen ze daarnaast voor veel transparantie en is het een interessant en laagdrempelig middel om in contact te komen met de doelgroep, en de doelgroep met jou.

Waar een paar jaar geleden sociale media zich in een rap tempo ontwikkelden, komen ze nu in een wat rustiger vaarwater. Facebook blijft voorlopig het grootste sociale netwerk en LinkedIn blijft de komende jaren ook nog wel bestaan. De concepten en tactieken die Jacco in zijn boek omschrijft zullen dan ook niet zo snel veranderen. Een tijdloos geschreven boek dat ook over twee jaar nog bruikbaar is maakt de timing van dit boek perfect, denkt hij.

Waarom lezen?

Sneller, goedkoper en beter leren werven

Sociale media-kanalen komen niet in de plaats van, maar zijn juist een aanvulling op, de traditionele methoden. De kracht van sociale media is dat zij het recruitmentproces kunnen ondersteunen. Wil je als werkgever en professional meedoen, dan moeten sociale media terugkomen in je recruitment-, wervings-, arbeidsmarktcommunicatie- of employer branding plan. Doe je dat niet dan laat je kansen liggen. Anders gezegd, dan zit je nog in de ‘Klassiek reactieve fase’ van recruitment. Dit boek leert je wat je met sociale media kunt doen én hoe je dat het beste kunt doen. Het is een praktisch boek met veel uitleg, voorbeelden en praktische cases. Met informatie over onder andere de juiste recruitmentstrategie, return-on-investment van sociale media, de nieuwe rol van de carrièresite en online reputatiemangement leer je om via ‘proactief recruiten’ naar het ‘Expertniveau’ van recruitment te gaan. De fase waarin sociale media een integraal onderdeel zijn van HR, recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en je in staat bent om goedkoper, beter en sneller de juiste kandidaten aan te trekken en te binden.

Wie is Jacco Valkenburg?

Jacco Valkenburg, oprichter van Recruit2 is een onafhankelijk expert, trainer en auteur op het gebied van recruitment. Sinds 1996 staat hij internationale organisatie succesvol bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces. Dit door slim gebruik te maken van nieuwe technologieën, arbeidsmarktcommunicatie en jarenlange expertise.

Social media is een onderwerp waar Jacco Valkenburg enthousiast van wordt. In 2009 werd hij verkozen tot ‘Best Social Recruiter’, niet zozeer omdat hij alle trucjes van LinkedIn kent, maar vooral omdat hij van iedereen een recruiter weet te maken binnen een organisatie (onder ander met behulp van de inzet van sociale media). Hij wist een LinkedIn groep te creëren met meer dan 150.000 leden en op Twitter, via meerdere accounts, ruim 300.000 volgers te krijgen. Zijn jarenlange kennis en ervaring met sociale media is gebundeld in dit boek.

Het boek kan je kopen in de Werf& shop 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners