Er is nu ook een recruitmentbureau waarbij je zelf bepaalt wat je verdient

Peter Boerman Op 26 mei 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1522x gelezen
Deel dit artikel:
Er is nu ook een recruitmentbureau waarbij je zelf bepaalt wat je verdient

Werken vanuit de eigen kracht. Tijdens zelfgekozen werktijden, tegen een vrije beloning.

Dat belooft recruitmentcoöperatie Q-logic zijn medewerkers. “Er is maar één manier van werken”, zegt Rob Litjens, managing director van Q-logic, “en dat is de manier die bij jou past.”

Revolutie

Litjens heeft het over “een revolutie binnen de recruitmentbranche”. Hij heeft de werkwijze van zijn bureau gebaseerd op het gedachtengoed van Ricardo Semler en Eckart Wintzen. Vrijheid en verantwoordelijkheid teruggeven aan professionals staan dus bij hem voorop. Oók wat betreft de kwantitatieve én kwalitatieve beloning. “Onze professionals bepalen zelf hoeveel ze willen verdienen”, zegt Litjens. “Daarnaast geven ze zelf aan wanneer ze beginnen met werken of behoefte hebben aan een vrije dag. Gelukkige mensen staan niet alleen veel beter in het leven, ze leveren ook veel beter werk af.”

Intrinsieke motivatie

Q-logic zegt te geloven in ondernemerschap en intrinsieke motivatie. “Veel bureaus leggen per week precies vast hoeveel kandidaten er gesproken moeten worden, hoeveel CV’s er verstuurd moeten worden en hoeveel cold calls er gepleegd moeten worden”, zegt Litjens. “Al zijn er voldoende vacatures, dan nóg moet er gebeld worden.” Dat komt de kwaliteit van de geleverde arbeid allesbehalve ten goede, zegt hij.

Luiheid

Maar leidt al die vrijheid niet tot luiheid? Litjens: “Alleen de mensen die vertrouwen hebben in zichzelf, durven het aan om voor ons model te kiezen.”

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners