Nieuwe samenwerking maakt recruitmentproces papiervrij

Peter Boerman Op 07 juni 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 536x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuwe samenwerking maakt recruitmentproces papiervrij

Documenten in het recruitmentproces zijn nu ook digitaal te ondertekenen, dankzij een partnership tussen Carerix en IntraData.

Dit digitaal signeren is met name bedoeld voor bijvoorbeeld contracten met kandidaten, zzp’ers en/of freelancers, maar is ook te gebruiken voor contractdocumenten tussen recruiters en hun opdrachtgevers.

100% Papiervrij

Dit levert een flinke kwaliteitsverbetering op in het proces van contractafhandeling, aldus de initiatiefnemers: Carerix (leverancier van recruitment- en detacheringssystemen voor personeelsintermediairs) en IntraData (onderdeel van Solipsis Document Management). Het digitaal rechtsgeldig ondertekenen van documenten wordt aangeboden met een geïntegreerde koppeling vanuit het Carerix-platform, zodat het volledige recruit- en detacheringsproces 100% papiervrij kan worden afgehandeld.

Minder tijdrovend

Op papier (met een handgeschreven handtekening) is het gehele ondertekeningsproces tijdrovend, omslachtig en kostbaar. Contractdocumenten, waaronder een arbeids- en plaatsingsovereenkomst worden nog vaak per e-mail verstuurd, uitgeprint door de kandidaat en vervolgens weer gescand en per mail teruggestuurd naar de recruiter. Dit kan dus vanaf nu veel sneller en met minder risico op verwerkingsfouten.

Strategische keuze

Reinald Snik, directeur Carerix: “Het partnership met IntraData is een waardevolle aanvulling op ons partner-ecosysteem. We kunnen nu het digitaal ondertekenen van documenten op Europees niveau geïntegreerd aanbieden in de processen van onze gebruikers. IntraData wist zich te onderscheiden op hun state-of-the-art technologische oplossing voor digitale documentafhandeling, hun Europese focus, zodat ook het hele wettelijke gedeelte goed is geregeld en last but not least: hun denken in mobile first.”

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners