Reistijd blijkt behoorlijk bepalend in overweging voor een baan

Peter Boerman Op 05 juli 2018 Gem. leestijd 1 min1669x gelezen
Deel dit artikel:
Reistijd blijkt behoorlijk bepalend in overweging voor een baan

Bied je iemand een droomfunctie aan? Als de reistijd te lang is, laat toch 1 op de 3 hem schieten, zo blijkt uit recent onderzoek.

Vooral voor werkende Nederlanders met jonge kinderen speelt het woon-werkverkeer een belangrijke rol bij een baankeuze. Van hen zegt bijna driekwart dat de reistijd erg belangrijk is bij de oriëntatie op een nieuwe functie. Bijna de helft van deze groep geeft zelfs aan een mooie kans aan zich voorbij te laten gaan als het hen (dagelijks) te veel tijd gaat kosten om op de plek van bestemming te komen.

Bij nieuwe stap denkt 64% aan reistijd

Als ze een nieuwe carrièrestap overwegen, brengt 64 procent van werkend Nederland de verwachte reistijd (zoals filegevoelige routes) in kaart. Dit blijkt uit de Woon-Werkmonitor 2018, een onderzoek onder ruim 1.100 werkende Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van Easy Way, onderdeel van USG People. “Als je als werkgever het woon-werkverkeer zo prettig mogelijk maakt, kan dit de aantrekkelijkheid voor potentiële werknemers vergroten”, stelt Carmen Meertens, customer success manager van Easy Way.

‘Als je het woon-werkverkeer zo prettig mogelijk maakt, kan dit je aantrekkelijkheid vergroten’

Zo’n 4 op de 10 hoger opgeleiden geeft in het onderzoek aan serieus te overwegen van baan te veranderen als dit hun reistijd verkort. Ook zeggen velen hun woonplaats te baseren op reistijd van en naar werk.

Lees ook:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Mysolution
Talmark

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.