Remote doet eerste overname met Belgische Easop, zodat aandelen geven makkelijker wordt

In de strijd om internationaal talent kan aandelen verstrekken een belangrijke arbeidsvoorwaarde zijn. Het Nederlandse Remote probeert dat nu te vergemakkelijken met de overname van het van oorsprong Belgische Easop.

Peter Boerman Op 04 april 2024
Gem. leestijd 2 min 34x gelezen
Deel dit artikel:
Remote doet eerste overname met Belgische Easop, zodat aandelen geven makkelijker wordt

Remote, specialist in de opbouw, het beheer en de ondersteuning van internationale teams, heeft de overname van het van origine Belgische Easop afgerond. Dit bedrijf biedt dé compliance-oplossing voor bedrijven met internationaal talent om aandelenkapitaal toe te kennen en te beheren voor hun teams in meer dan 70 landen. Door deze overname wordt het voor klanten van Remote nog eenvoudiger om aandelen toe te kennen aan teamleden over de hele wereld.

Equity incentives zijn een belangrijk middel voor start-ups en andere bedrijven om talent aan te trekken en te behouden.

Dit soort zogeheten Equity incentives zijn een belangrijk middel voor start-ups en andere bedrijven om talent aan te trekken en te behouden. Maar als iemand in het buitenland woont, maken de complexiteit van belastingen, verschillen in effecten- en arbeidswetgeving, rapporteringsvereisten en andere factoren het vaak moeilijk en duur om aandelenpremies aan te bieden. Easop, opgericht in 2022 door Valentin Haarscher, Thierry Colsenet en Naël El Berkani, integreert met zogenoemde cap table-platforms zoals Carta om bedrijven in staat te stellen de naleving van aandelenplannen voor hun teams te automatiseren en beheren.

Easop biedt bedrijven de mogelijkheid om aandelenplannen op te zetten en te beheren voor werknemers en freelancers in meerdere landen, zonder tussenkomst van trage en dure externe juridische adviseurs. Door landspecifieke inzichten te verstrekken in typen aandelenopties, belastingen en andere relevante regelgeving, stelt het bedrijf andere bedrijven in staat om gegevensgestuurde beslissingen te nemen die zowel tijd als geld besparen. Daarnaast biedt het platform gepersonaliseerde en lokale voorlichting over aandelenkapitaal voor werknemers, inclusief lokale rapportageverplichtingen.

Competitieve beloningspakketten

Easop heeft eerder in totaal 3,5 miljoen dollar opgehaald bij investeerders als Partech Ventures, Boldstart Ventures, Kima Ventures, Cooley LLP en SemperVirens VC. De overname door Remote, de eerste voor dat Nederlandse bedrijf, moet Remote-klanten toegang bieden tot een uitgebreide reeks tools om competitieve beloningspakketten voor wereldwijd talent samen te stellen, zoals de ondersteuning van Easop voor wereldwijde aandelenbonussen, de Compensation Explorer van Remote met wereldwijde salarisbenchmarks, geïntegreerde loonadministratie, lokale gezondheids- en pensioenvoordelen, relocatiediensten en veel meer.

‘Voor talent van wereldklasse is de kans om te delen in het succes dat zij helpen creëren, een krachtige motivator.’

‘Voor het talent van wereldklasse dat door onze klanten wordt ingehuurd, is de kans om te delen in het succes dat zij helpen creëren, een krachtige motivator en een bewijs van hun waarde binnen de organisatie’, aldus Job van der Voort, CEO en medeoprichter van Remote. ‘De overname van Easop breidt de mogelijkheden op dit belangrijke gebied aanzienlijk uit, waardoor het een ideale eerste acquisitie voor ons bedrijf is. Dit markeert het begin van onze voortdurende strategie om ons platform te verbeteren door middel van interne en externe investeringen. We blijven op zoek naar nieuwe mogelijkheden om ons aanbod verder uit te breiden.’

Lees ook

 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners