Wat we bij het Recruitment Leaders Network leerden over de ‘Talent Supply Chain’

Recent kwamen 30 leden van het Recruitment Leaders Netwerk bijeen in het Spoorhuis in Vinkeveen. Tijdens deze bijeenkomst volgden zij sessies over de Talent Supply Chain. Wat waren daarvan de hoogtepunten?

Valérie van der Ven Op 01 oktober 2022
Gem. leestijd 2 min 389x gelezen
Deel dit artikel:
Wat we bij het Recruitment Leaders Network leerden over de ‘Talent Supply Chain’

Het Recruitment Leaders Netwerk (RLN) is een exclusieve community voor leidinggevenden op het gebied van Talent Acquisitie en Employer Branding. Het netwerk is in het leven geroepen voor succesvolle senior leaders, managers en directeuren die verantwoordelijk zijn voor de strategie en het budget van bedrijven. Door het jaar heen organiseren Werf& en ToTalent verschillende bijeenkomsten met elk een ander thema. De bijeenkomst van 23 september werd mede mogelijk gemaakt door onze partner Compagnon.

Talent Supply Chain

Eerst maar even de hamvraag: een Talent Supply Chain, wat is dat?  Het gaat om een moderne vorm van strategische personeelsplanning, gericht op recruitment, met onder andere veel meer input van data. Kevin Wheeler, oprichter van Future Talent Institute, kwam over vanuit de Verenigde Staten om hierover een presentatie te geven. Wheeler sprak daarbij over hoe de zoektocht naar talent kan worden gezien als een supply value chain en hoe je het beste kunt denken als een supply chain-manager van een wervingsproces.

Talent Supply Chain

De sessie was interactief en bevatte enkele groepsopdrachten. De Recruitment Leaders kregen ook de kans om samen hun uitdagingen in hun eigen Talent Supply Chain te bespreken. De belangrijkste conclusie van deze sessie was: ‘Whoever dominates or controls the supply chain, wins the war for talent’.

Whoever dominates or controls the supply chain, wins the war for talent.’

Na Wheeler presenteerde Andy Curlewis een business case. De Managing Director bij Cielo sprak daarbij over ‘Hoe organisaties duurzaam talentvoordeel kunnen opbouwen in de hedendaagse digitale en reputatie-economie’. Ook kwam de combinatie van Artificial Intelligence en de Metaverse in recruitmentprocessen aan de orde.

Netwerkborrel

Na deze twee inspiratiesessies kregen de Recruitment Leaders de gelegenheid om te netwerken tijdens een afsluitende borrel. De RLN-evenementen zijn bedoeld om haar leden een omgeving te bieden waar ze vrij zijn om kennis en best practices te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren, met elkaar in contact te komen en de normen voor Talent Acquisition en Employer Branding als geheel te verbeteren. Het eerstvolgende event voor het Recruitment Leaders Network vindt plaats op woensdag 16 november in Hoofddorp. Het thema van deze bijeenkomst is Total Talent Acquisition.

Lees ook

Deel dit artikel:

Valérie van der Ven

Partner Succes Managerbij Werf& | ToTalent
Valérie is een servicegerichte dame met een achtergrond in hospitality & hotelmanagement. Na jaren in mooie hotels te hebben gewerkt, is ze in 2018 overgestapt naar - zoals ze het zelf noemt - het kantoorleven. Gestart in verkoop binnendienst, vervolgens ervaring opgedaan binnen HR en zo doorgegroeid naar recruitment als coördinator. Vanaf 1 maart 2021 is ze werkzaam bij Werf& | ToTalent. Valérie is erg enthousiast om de recruitmentindustrie van top tot teen te leren kennen en haar doel is om partners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Partners kunnen met al hun vragen terecht bij Valérie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners