Dit is het bureau dat elke maand ruim 300 vacatures voor het Rijk schrijft

Peter Boerman Op 07 september 2016
Gem. leestijd 2 min 1208x gelezen
Deel dit artikel:
Dit is het bureau dat elke maand ruim 300 vacatures voor het Rijk schrijft

Sinds 1 mei schreef bureau Roestvrij Taal uit Uden al meer dan 1.000 vacatures voor de Rijksoverheid, gemiddeld 250 per maand. Hoe kwam dat zo?

Het tekstbureau kwam als winnaar uit de bus na een uitgebreid aanbestedingstraject. Aan de basis van de samenwerking ligt een contract voor één jaar, met een verlengingsoptie voor nog een jaar. In de 4 maanden dat dit contract nu loopt, schreef Roestvrij Taal al meer dan 1.000 vacatureteksten voor het Rijk.

60% Kwaliteit, 40% prijs

Het tekstbureau uit het Brabantse Uden is de enige partner die voor de Rijksoverheid vacatureteksten schrijft. Het aanbestedingstraject liep van eind 2015 tot april 2016. Kwaliteit was met een aandeel van 60% doorslaggevend in de gunning, prijs telde voor 40% mee. “We hebben veel energie gestoken in de proefopdrachten, en met succes”, aldus Roestvrij Taal-directeur Kittie Spierings. “Daar ben ik het meest trots op, dat we het op kwaliteit hebben gewonnen van een aantal grote landelijke bureaus.”

Soms wel 25 vacatures per dag

De samenwerking ging op 1 mei in. Per maand komen er bij Roestvrij Taal nu ruim 300 vacatureteksten uit de pen, soms wel 25 per werkdag. Spierings: “De afspraak is dat wij voor elke opdracht die binnenkomt binnen 24 uur een tekst leveren. Regelmatig hoort daar ook een telefonisch interview bij. Dat stelde ons zeker in het begin voor behoorlijke uitdagingen. Inmiddels is onze organisatie volledig erop ingericht.”

Van ministeries tot aan het NFI

De vacatureteksten die Roestvrij Taal schrijft, worden onder meer gepubliceerd op Werkenvoornederland.nl. Het gaat om vacatures voor de meest uiteenlopende functies bij alle ministeries, shared service centers en uitvoeringsorganisaties. Van alle ministeries die we in Nederland hebben, tot Rijkswaterstaat, de Belastingdienst, de Algemene Rekenkamer en het Nederlands Forensisch Instituut.

Vissen in dezelfde vijvers

Alle organisaties binnen de Rijksoverheid willen de mobiliteit van hun medewerkers bevorderen en zijn voortdurend op zoek de juiste medewerkers. Sterke vacatureteksten zijn daarbij cruciaal, aldus Spierings: “Werkgevers vissen veelal in dezelfde vijvers met hoogopgeleide professionals. Daar komt bij dat bepaalde specialisten, zoals ICT’ers, ronduit schaars zijn. Je moet dus van goeden huize komen om de juiste specialisten binnen te halen. Vacatureteksten spelen daarin een niet te onderschatten rol. Daarbij draait het niet alleen om inhoud en toonzetting, maar ook om bijvoorbeeld de vindbaarheid via zoekmachines. En niet te vergeten: employer branding, het bouwen van een merk rondom jou als werkgever. Al die aspecten nemen wij mee.”

De ondertekening

Foto boven: de ondertekening van de overeenkomst tussen de Rijksoverheid en Roestvrij Taal in Den Haag. Achterste rij, van links af: Bas Barthen (contractmanager), Luc Peeters (senior inkoopadviseur), Annita Hoogenraat (Coördinator Werving & Selectie/Traffic). Voorste rij: Marieke van der Aa (categoriemanager HRM), Kittie Spierings (directeur-eigenaar Roestvrij Taal) en Paula Bontenbal (manager werving, selectie en arbeidsmarkt).

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners