Samenwerking Banenbeurs Nederland en Retailbaan.nl

Peter Boerman Op 26 april 2012
Gem. leestijd < 1 minuut 1608x gelezen
Deel dit artikel:

Vooruitlopend op de steeds krapper wordende arbeidsmarkt hebben Banenbeurs Nederland en Retailbaan.nl de handen ineengeslagen en zullen voortaan een nog grotere doelgroep weten te bereiken door de krachten te bundelen.

Herkenbaar podium voor Retail

Tijdens de Banenbeurzen in de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Almere zal Retailbaan.nl samen met de organisatie van de beurs zorg dragen voor een nog completer Retail gedeelte. Er zullen meer Retailers uit verschillende sectoren aanwezig zijn en er komen vooral meer gerichte bezoekers die kwalitatief aansluiten op de functies van de aanwezige Retailers. Functies zoals verkoper, maar ook zeker (assistent) filiaalmanager. Deze laatste functie is vaak moeilijk te vervullen en kent een hoog verloop. Met de samenwerking zullen beide partijen zorg dragen voor meer instroom op een hoog niveau.

Vanaf 2013 ook hbo+ en wo niveau

Tot op heden richtte Banenbeurs zich voornamelijk ook werkzoekenden t/m hbo niveau. Voor de laatste 3 beurzen 2012 heeft de organisatie een pilot ontwikkeld om zich ook actief te gaan richten op werkzoekenden met een hogere opleiding (hbo+ en wo) waardoor de moeilijk vervulbare vacatures nog sneller maar vooral ook beter vervuld kunnen worden. De Banenbeurs zal dan het podium worden voor werkzoekenden van alle opleidingsniveaus in de regio. Een prominent platform voor werkgevers om zich te profileren op het juiste niveau en in het juiste gebied. Vanaf 2013 zal deze verandering definitief worden.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners