De samenwerking tussen OTYS en Dora

Cloud-gebaseerde recruitment software van OTYS integreert chatbotinterviewer Dora. Welke voordelen levert dit op?

Valérie van der Ven Op 15 september 2022
Gem. leestijd 2 min 176x gelezen
Deel dit artikel:
De samenwerking tussen OTYS en Dora

Het Nederlandse OTYS – een geïntegreerde cloudoplossing voor de recruitmentsector – gaat een partnerschap aan met het Roemeense Happy Recruiter – producent van de chatbot Dora. Dankzij deze verregaande samenwerking kunnen klanten van OTYS het rekruteringsproces nog verder automatiseren én optimaliseren. Dat levert voordelen op voor kandidaten, werkgevers én recruiters.

Kort over OTYS en Dora

In een almaar moeilijkere arbeidsmarkt, speelt technologie een steeds belangrijkere rol in de recruitmentwereld. Het Nederlandse OTYS is de ontwikkelaar van OTYS Go!, een cloud-gebaseerde geïntegreerde totaaloplossing voor recruiters. OTYS helpt bedrijven om kandidaten en werkgevers met elkaar te verbinden en begeleidt hen in het volledige recruitmentproces, in het vinden, selecteren en plaatsen tot de administratie eromheen.

Dora is een robot die met behulp van Artificiële Intelligentie op het internet op zoek gaat naar kandidaten.

Dat aanbod wordt nu nóg uitgebreider, dankzij de integratie van ‘Dora the Recruitment Robot’ in ‘OTYS Go!’. Dora is een chatbot, ontwikkeld door het Roemeense bedrijf Happy Recruiter. Het is een robot die met behulp van Artificiële Intelligentie op het internet op zoek gaat naar kandidaten, hen contacteert en een eerste selectie-interview afneemt.

De voordelen

De bijzonder geavanceerde technologieën zijn nu naadloos met elkaar geïntegreerd. Bert Koning, CEO van OTYS: ‘Dankzij de combinatie van onze technologieën, kunnen we de stressvolle en repetitieve onderdelen van het recruitmentproces automatiseren. Daardoor kunnen de recruiters doen waar ze best in zijn: focussen op mensen en hun loopbanen.’

‘We kunnen we de stressvolle en repetitieve onderdelen van het recruitmentproces automatiseren.’

Calin Stefanescu, CEO van Happy Recruiter, voegt daaraan toe: ‘Snelheid bij het recruiten is heel belangrijk. Onze chatbot Dora werkt 24/7, zoekt het internet af naar geschikte kandidaten en doet de eerste interviews. De beste kandidaten worden vervolgens in de recruitmentsoftware van OTYS opgenomen.’

‘De beste kandidaten worden in de recruitmentsoftware van OTYS opgenomen.’

De voordelen van de samenwerking tussen OTYS en Dora zijn veelzijdig. Kandidaten worden sneller gecontacteerd en geïnterviewd, krijgen meteen feedback en raken zo sneller aan een nieuwe, geschikte job. Recruiters kunnen het eenzijdige en stresserende werk aan een robot overlaten. Ze kunnen zich concentreren op de menselijke interactie verderop in het recruitmentproces.

De integratie van Dora in OTYS zorgt voor een grotere verwerkingscapaciteit en hogere slagingspercentages.

Werkgevers krijgen sneller betere kandidaten voorgesteld, en worden ontlast van het tijdrovende werk bij het zoeken, vinden en onboarden van kandidaten. De integratie van Dora in OTYS, zorgt op die manier voor een grotere verwerkingscapaciteit, hogere slagingspercentages en dat alles met minder druk op de menselijke recruiters.

Lees ook

Deel dit artikel:

Valérie van der Ven

Partner Succes Managerbij Werf& | ToTalent
Valérie is een servicegerichte dame met een achtergrond in hospitality & hotelmanagement. Na jaren in mooie hotels te hebben gewerkt, is ze in 2018 overgestapt naar - zoals ze het zelf noemt - het kantoorleven. Gestart in verkoop binnendienst, vervolgens ervaring opgedaan binnen HR en zo doorgegroeid naar recruitment als coördinator. Vanaf 1 maart 2021 is ze werkzaam bij Werf& | ToTalent. Valérie is erg enthousiast om de recruitmentindustrie van top tot teen te leren kennen en haar doel is om partners zo goed mogelijk van dienst te zijn. Partners kunnen met al hun vragen terecht bij Valérie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners