Schouten & Nelissen en Pride nemen Ixly over

Opleider Schouten & Nelissen en IT-investeerder Pride Capital Partners hebben een meerderheidsbelang genomen in assessmentplatform Ixly. Het platform behoudt na de overname wel zijn naam en bedrijfsvoering.

Peter Boerman Op 13 december 2022
Gem. leestijd 2 min 221x gelezen
Deel dit artikel:
Schouten & Nelissen en Pride nemen Ixly over

Opleider Schouten & Nelissen en IT-investeerder Pride Capital Partners hebben Ixly overgenomen. Het bekende e-assessmentplatform houdt hierna wel zijn naam en bedrijfsvoering. Het aantrekken van de nieuwe investeerders is vooral bedoeld om klaar te zijn voor de volgende stap, aldus CEO en oprichter Diddo van Zand. ‘Het strategische partnerschap tussen Schouten & Nelissen en Pride Capital Partners zal onze groei verder versnellen en tot meer continuïteit leiden voor opdrachtgevers en medewerkers.’

‘Dit strategische partnerschap zal tot meer continuïteit leiden voor opdrachtgevers en medewerkers.’

Ixly werkt al een tijd succesvol samen met Archipel, een gezamenlijke onderneming van Pride Capital Partners en Schouten & Nelissen. Met behulp van het e-assesmentplatform kunnen bedrijven en organisaties HR-beleid maken op basis van data. Dit gebeurt aan de hand van diverse tests op capaciteit en persoonlijkheid. De software en assesments worden gebruikt voor selectie, ontwikkeling en behoud van personeel.

‘In lijn met filosofie’

Schouten & Nelissen werd in 1980 opgestart en telt inmiddels 9 bedrijven, 42.000 producten en meer dan 3000 zakelijke klanten. Jaarlijks bereikt de groep meer dan een half miljoen mensen in meer dan 60 landen. Met de overname van Ixly speelt het bedrijf in op de vraag van werkgevers naar een verdere ontwikkeling van werknemers tijdens de carrière. De aankoop past binnen de strategie van de opleider om zijn diensten te laten aansluiten op een wereld die steeds complexer wordt, zegt directeur Jan Hein Schouten. ‘Dit is in lijn met onze filosofie waarbij wij alles uit de kast halen om mensen en organisaties verder te brengen in hun professionele ontwikkeling en persoonlijk groei.’

De overname biedt Ixly de mogelijkheid zijn internationale uitrol te versnellen.

De overname biedt voor Ixly de mogelijkheid om zijn internationale uitrol te versnellen. Duitsland en België zijn de eerste landen waar het HR-techbedrijf zijn aanwezigheid wil vergroten. In Vlaanderen won Ixly recent nog een aanbesteding van de overheid. ‘Ixly is inmiddels een gevestigde speler op de Nederlandse markt. Wij bieden hun samen met Schouten & Nelissen de mogelijkheid om de internationale ambities te versnellen’, aldus Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner van Pride Capital Partners.

ixly

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners