10 handige sourcingtools om elke kandidaat te kunnen vinden

Nu er steeds minder actieve kandidaten op de markt zijn, wordt sourcing steeds belangrijker. Maar welke sourcingtools kun je daarvoor allemaal gebruiken? Een overzicht voor beginners en (licht) gevorderden.

Peter Boerman Op 26 januari 2022 Gem. leestijd 3 min1351x gelezen
Deel dit artikel:
10 handige sourcingtools om elke kandidaat te kunnen vinden

Nu sollicitanten steeds minder makkelijk vanzelf naar jou als werkgever komen, gaan werkgevers steeds vaker zelf op zoek. Sourcing is dan ook een onderdeel van het recruitmentvak dat zich in een flink groeiende belangstelling mag verheugen. Waren er een jaar geleden nog 67 openstaande vacatures voor sourcers; nu zijn dat er 307 (aldus het DoelgroepenDashboard). Maar tot welke sourcingtools wenden zij zich zoal? Een klein en hopelijk behulpzaam overzicht.

#1. E-mail permutator

Praktische tool om e-mailadressen te gokken. Deze tool genereert een lange lijst van mogelijke mailadressen op basis van naamcombinaties en mailproviders. Let op: je zult wel een tool als LinkedIn Sales Navigator Lite nodig hebben om de gegenereerde mailadressen te valideren. Anders blijft het een beetje gokken.

#2. Mailgeneratoren

Er zijn tal van tooltjes die kunnen helpen mailadressen te genereren. Denk aan Lusha, een handige extensie voor je Chrome-browser om contactgegevens te zoeken bij LinkedIn-profielen. Een soortgelijke tool is Contact Out.

LinkedIn is overigens geen fan van sourcingstools zoals deze en kan dreigen je LinkedIn-account te verwijderen als je te veel van dit soort extenties gebruikt. Gebruik dit soort tools dus niet voor elke kandidaat, alleen voor die ene topkandidaat die je echt niet wil laten schieten. Andere tools in dit genre: RocketReach, Hiretual en Hunter, of het Nederlandse PreContactTool.

#3. Mailtester

Tool waarmee je kunt checken of een mailadres dat je hebt gegokt, daadwerkelijk bestaat. Deze tool houdt overigens wel heel vaak een slag om de arm. Wil je bijvoorbeeld een willekeurig gmail-adres testen, dan geeft de tool aan dat het deel voor de @ niet gecheckt kan worden. Veel werkmailadressen kun je wel checken, uitgezonderd van de grote multinationals die deze tool actief geblockt hebben. In dezelfde categorie: verifyemailaddress.org.

#4. Sourcingtools

Een ander soort sourcingtools is te vinden bij partijen als Recruit Robin of Nixz. Met deze tools gaat de software voor jou op zoek naar kandidaten. Dit soort tooling werkt vooral goed als je heel specifiek weet wat je zoekt. Veel recruiters zien brood in het automatisch benaderen van kandidaten. Desgewenst kan deze tooling daarbij helpen. Ook het deels gratis te gebruiken Phantombuster past in dit genre.

Dit soort tooling werkt vooral goed als je al heel specifiek weet wat je zoekt.

Een andere handige tool wordt geboden door TheRecruitBoosters. Zij gebruiken vooral LinkedIn om kandidaten te zoeken en te benaderen. Dat begint bij de targeting, en eindigt bij het eerste contact met jouw perfecte kandidaat via het platform.

#5. HubSpot

Veel meer dan een simpel tooltje natuurlijk, maar met Hubspot kun je wel al je e-mails tracken. Worden je verzonden mails geopend? Worden de links aangeklikt? Follow-ups gepland? Met HubSpot breng je het allemaal overzichtelijk in kaart. Concurrenten: SmartRecruiters, SendInBlue ,TalentLyft, Beamery, Avature (voor campusrecruitment), SmashFly (ook voor automatische sourcing), Talemetry, Jibe (partnert met Google), Yello (vooral voor volumerecruitment) en Snov.io.

#6. Calendly

Calendly is niet zozeer echt een sourcingtool, maar laat wel kandidaten een afspraak inplannen, rechtstreeks in jouw outlook-calendar. Handig voor de candidate experience en het scheelt jou een hoop inplanwerk. Maak een gratis account aan en besteed even wat aandacht aan het instellen van je settings, dan bespaart deze tool je uiteindelijk heel veel tijd.

#7. Crystal knows

‘Ooit zullen we gedachten lezen. Tot die tijd gebruiken we Crystal’. Met deze slogan prijst Crystal Knows zichzelf aan. Deze tool genereert op LinkedIn een indicatie van het DISC-profiel van de persoon die je bekijkt en geeft tips hoe je jouw communicatiestijl kunt aanpassen om beter aan te sluiten bij deze persoon. De gratis trial geeft je 10 credits om de tool uit te proberen. Daarna kun je deze tool alleen betaald gebruiken. De suggesties die Crystal geeft zijn niet 100% waterdicht, maar geven wel een interessante indicatie op basis van de communicatiestijl die mensen zelf gebruiken op hun social media.

#8. Textio

Tool om Engelstalige functieprofielen te checken op woordgebruik. Het helpt je te bedrijfsspecifieke, foutieve en te vaak herhaalde termen uit je tekst te halen en je woordkeuze beter aan te passen op de doelgroep die je wil bereiken (diversiteit). Gratis trial van 2 weken mogelijk per mailadres. Daarna alleen betaalde accounts mogelijk. Nederlandstalige alternatieven: TextMetrics en CorTexter.

#9. DoelgroepenDashboard

Sourcingstool die inzicht geeft in push- en pullfactoren van je doelgroep, en hoe moeilijk ze te werven zijn. Handig voor het maken van intakes. Ook handig hiervoor, via bijvoorbeeld Glassdoor: een indicatie van aantallen vergelijkbare vacatures in de regio en salarissenindicaties.

#10. Followerwonk

Op Twitter profileren specialisten zich vaak in hun vakgebied en daardoor zijn ze vrij gemakkelijk te identificeren. Mensen met veel posts en followers, die veel plaatsen over het specialisme waarin jij iemand zoekt, kunnen heel interessante followers hebben en ze staan vaak best open om mee te denken over potentiële referrals. Je kunt ze zelf zoeken, maar ook een tool als Followerwonk gebruiken om in Twitterbio’s te grasduinen. Je moet alleen even een (gratis) account aanmaken om deze tool te kunnen gebruiken.

Meer weten?

Sourcen is veel meer dan alleen een Inmail versturen via LinkedIn of een ‘boolean search’ in Google. Tijdens de tweedaagse training Sourcing & Search leer je direct meer juiste kandidaten te vinden en verleiden met een toegankelijke en kandidaatgerichte sourcingsaanpak.

Tweedaagse Sourcing & Search

Lees ook

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS