Stadsschouwburg Utrecht professionaliseert personeelsplanning

Peter Boerman Op 11 oktober 2013 Gem. leestijd 1 min1170x gelezen
Deel dit artikel:

Stadsschouwburg Utrecht heeft een nieuw systeem dat flexwerkers de gelegenheid biedt direct hun eigen roosters online in te zien, online hun beschikbaarheid aan te geven en is onderling diensten te ruilen.

De implementatie van een nieuw planningssysteem maakt ‘participerend plannen en zelfroosteren’ via web- en mobiele toepassingen mogelijk. Door middel van een koppeling met het evenementensysteem van Stadsschouwburg Utrecht is de personeelsbehoefte per dag en per afdeling meteen helder. Dit resulteert in een optimaal en efficiënt planningsproces.

“Een hele verbetering”, vindt Floris Blom, Hoofd Horeca en Verhuur bij Stadsschouwburg Utrecht. “De Stadsschouwburg heeft een pool van zo’n vijftig horeca- en evenementenmedewerkers, voornamelijk studenten, die flexibel worden ingezet. Het is iedere keer een hele puzzel om deze parttime werknemers in te plannen en rekening te houden met alle wensen en de beschikbaarheid van mensen. Met het nieuwe systeem hebben we een enorme efficiencyslag gemaakt.”

De Stadsschouwburg Utrecht heeft echt iets bereikt wat nog niet veel organisaties op dat niveau bereikt hebben. De interactie tussen werkgever en werknemer als het gaat om werkbehoefte en beschikbaarheid is op een hoog niveau. Stadsschouwburg Utrecht wilde de communicatie met zijn parttime medewerkers vorm geven via web en mobiel. Dit is nu gerealiseerd. Het systeem is ontwikkeld door Paralax Planning Solutions, gespecialiseerd in innovatieve software-oplossingen voor personeelsplanning, personeelsroosters en workforce management.

Tags:
Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency