Stageplaats in Formule 1 team voor techniekstudenten

Peter Boerman Op 17 juli 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 1850x gelezen
Deel dit artikel:
Stageplaats in Formule 1 team voor techniekstudenten

Randstad Nederland selecteert kandidaten voor de hipste en snelste stage ooit: twee weken meedraaien in de Williams F1 fabriek in Oxfordshire, Engeland. De winnaar maakt deel uit van het Formule 1-team en wordt crewlid tijdens de Formule 1-race in Italië.

Studenten techniek

Studenten die op dit moment een technische opleiding volgen, kunnen zich tot en met 21 juli aanmelden via een speciale  website . De beste kandidaten worden uitgenodigd voor de selectiedag op zondag 11 augustus. De uiteindelijke top drie wordt voorgesteld aan het Williams F1 Team. Zij maken de definitieve keuze. De uitverkorene gaat zelf in het Formule 1-team aan de slag, van 26 augustus tot en met 8 september, in de aanloop naar de Grand Prix van Monza. Als klap op de vuurpijl staat het kersverse crewlid het team bij op 8 september tijdens de race op het Italiaanse hogesnelheidscircuit.

Bodywork, simulatie en windtunneltesting

“In de Formule 1 draait het naast motorvermogen en techniek, ook om mensen. Wie vooraan wil rijden heeft een topteam nodig. Van coureurs tot en met monteurs, alles moet passen. Samen met het Williams F1 Team streven wij naar de perfecte match. Naast een hele mooie werkervaring, doet de stagiair kostbare kennis op. In het hart van de organisatie leert hij of zij alles over F1- engineering, denk aan bodywork, powertrain, simulatie en windtunneltesting”, aldus Peter Feld, operationeel directeur Randstad Nederland.

Negen constructeurstitels

Randstad is sinds 2006 Official Partner van het Britse Williams F1 Team.  Het Formule 1-team, actief sinds 1975, heeft zich snel weten op te werken tot één van de meest succesvolle Formule 1-teams ooit. Met het behalen van negen constructeurstitels (peildatum mei 2013) heeft het team een opmerkelijke prestatie geleverd.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners