Start-ups die nieuw talent zoeken, hebben met CareerCafe nu hun eigen platform

‘Wij geven ook het authentieke verhaal achter het bedrijf.’ Aldus CareerCafe, het nieuwe platform voor start-ups die wel gemotiveerd talent willen aantrekken, maar (nog) geen budget hebben voor recruitment. Een gat in de markt?

Vicky Vijg Op 23 september 2020
Gem. leestijd 3 min 358x gelezen
Deel dit artikel:
Start-ups die nieuw talent zoeken, hebben met CareerCafe nu hun eigen platform

Kleine opstartende bedrijven hebben nog zelden een recruitmentsysteem of goede werkenbij-site. Ze zijn ook nog niet heel bekend en zichtbaar, maar willen wel dat er goede mensen in hun bedrijf komen werken. Want dat is juist voor beginnende bedrijven natuurlijk cruciaal, als ze de sprong naar voren willen maken. Maar hoe kom je dan aan die goede mensen? Het is precies die uitdaging waarin het net gelanceerde CareerCafe gedoken is.

Video en beeld zijn een key factor om vacatures over te brengen op een storytelling manier.

Het platform wil een overzicht van nieuwe Nederlandse start-ups, en de vacatures die hier openstaan. Het concept is gebaseerd op flexibiliteit. Start-ups kunnen dus zelf hun pagina’s voor banen, stages en traineeships creëren en aanpassen. Om een compleet beeld te geven van hun bedrijf kunnen ze bijvoorbeeld ‘job stories’ maken. Ook kunnen ze teams in de spotlights zetten, of interviews van medewerkers in vergelijkbare functies laten zien. Video en beeld zijn cruciaal om dit over te brengen op een storytelling manier.

Authenticiteit

Het platform wil de focus zoveel mogelijk leggen op het authentieke verhaal achter het bedrijf. Als start-up wil je dat je mensen passen bij de missie en het innovatieve karakter van de organisatie en ook willen meegroeien, aldus Marilyn Burgersdijk, director Talent Acquisition & Employer Branding EMEA bij Mendix, en als founder betrokken bij CareerCafe. Daarom wordt ook de context bij een vacature getoond en geeft het een breder beeld van de cultuur van het bedrijf.

Als start-up wil je dat je mensen meegroeien

Het idee is volgens haar om talent ‘een goed overzicht en inhoudelijk inzage geven’ van de innovatieve start-ups die Nederland rijk is, en de vacatures die zij hebben. Burgersdijk: ‘Kenmerkend voor start-ups is dat zij talent nodig hebben dat adaptief is, met een flinke drive voor de missie van zo’n organisatie, met leervermogen, ondernemingszin, en eigenaarschap. Om succesvol te zijn in een start-up zijn soft skills belangrijker. Door te laten zien hoe het is om voor jou als start-up te werken, en de context en perspectief rond een vacature te laten zien, onderscheid je je en trek je het talent aan dat past bij je innovatieve karakter.’

‘Coolste Nederlandse start-ups’

Iedereen kan zich aanmelden, als je maar een start-up bent of een scale-up (een start-up die na 5 jaar nog bestaat), en gemotiveerd om de beste mensen aan te trekken. Het platform biedt een aparte kolom met een joboverzicht waar alle openstaande vacatures staan. Zo moeten die voor elke bezoeker makkelijk te vinden zijn. De werkzoekende kan daar onder meer terecht voor functies bij coole en al wat bekendere bedrijven als FairPhone en Picnic Technologies. Maar er zijn ook bedrijven in de blockchainindustrie te vinden, of start-ups die aan de Hyperloop werken.

CareerCafe

Net als de start-ups waarvoor het platform talent wil recruiten, is ook de site van CareerCafe zelf overigens nog volop in ontwikkeling. Zo zit de optie om een talentpool te beheren nog in de testversie. Maar deze zal binnenkort actief zijn, verzekert Burgersdijk. Ook staat alles vooralsnog alleen in het Engels te lezen. Maar ook hier is een Nederlandse versie volgens haar nog in de maak.

Lees meer

Deel dit artikel:

Vicky Vijg

Redacteurbij Werf&
Vicky Vijg is redacteur bij Werf&
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners