Steam 5 Lessons Learned: het verjaardagsfeestje als perfecte EVP-scan

Laura Bosua Op 07 maart 2019 Gem. leestijd 1 min462x gelezen
Deel dit artikel:
Steam 5 Lessons Learned: het verjaardagsfeestje als perfecte EVP-scan

Het is tijd voor de derde editie van de Steam Lessons Learned. In deze reeks deelt het bureau inzichten in Employer Branding en arbeidsmarktcommunicatie. Deze week: het verjaardagsfeestje als perfecte EVP-scan.

Het klinkt misschien als een cliché, maar binnen beginnen is echt buiten winnen. Een werkgeversverhaal verteld vanuit het perspectief van een medewerker voelt geloofwaardig, betrouwbaar en dichtbij. Niet voor niets kan goed werkende referral voor 40% van je werving zorgen. En waar wordt er nou meer over werk gesproken dan op een verjaardagsfeestje? Cruciaal dus dat je medewerkers op die feestjes allemaal met trots hetzelfde verhaal uitdragen.

B-day is D-day

Als het aan Steam ligt, is er geen onderscheid tussen het interne en externe employer brand. Een sterk merk is geworteld in de werkvloer. Dat zorgt voor erkenning en trots bij medewerkers en een authentiek beeld naar buiten. Bovendien helpt het medewerkers om allemaal hetzelfde verhaal uit te dragen. En komt je externe communicatie echt van binnen? Dan werkt die exposure tegelijkertijd weer als een katalysator van interne trots “Kijk, dit zijn wij!”. Van intern naar extern en andersom dus. Employer branding is een constante wisselwerking.

Volgende week weer een nieuwe lesson learned!

Lees ook:

Deel dit artikel:
Laura Bosua

Laura Bosua

Redacteur bij Werf& Media

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Mysolution
Talmark

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.