StepStone wil de Zweedse onderzoeker Universum overnemen

Peter Boerman Op 10 april 2018 Gem. leestijd 1 min378x gelezen
Deel dit artikel:
StepStone wil de Zweedse onderzoeker Universum overnemen

Vacaturesite StepStone, onderdeel van het Axel Springer-concern, is van plan de Zweedse employer branding-specialist en arbeidsmarktonderzoeker Universum over te nemen.

Universum bestaat dit jaar 30 jaar en bedient zo’n 2.000 klanten in 60 landen. Voor hen onderzoeken ze onder meer werkgeversmerken en adviseren hoe die te verbeteren. In Nederland is het bedrijf vooral bekend van zijn ‘Meest Aantrekkelijke Werkgever’-onderzoeken, waarvoor in de laatste editie ruim 22.000 Nederlandse studenten werden ondervraagd (wereldwijd: ongeveer 1,5 miljoen). Ook Richard Mosley, auteur van standaardwerk The Employer Brand, werkt bij het Zweedse bedrijf.

Positie versterken

StepStone wil met de overname zijn positie als strategisch recruitmentpartner versterken. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt. Eerst moeten de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten zich nog over de voorgenomen overname uitspreken.

Lees ook:

Foto: Glassdoor

 

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
ToTalent.eu
WBNRS