Succesvolle bijeenkomst ‘Powervrouwen’

Redactie Op 12 maart 2010
Gem. leestijd 2 min 2273x gelezen
Deel dit artikel:

Succesvolle bijeenkomst Powervrouwen in RecruitmentlandVorig jaar december berichtte Werf& al over de oprichting van de LinkedIn groep ‘Powervrouwen in Recruitmentland’, opgericht door Valeri Berns. Al na snel na de oprichting vonden Valeri Berns en Jakolien Sok elkaar en werd besloten een eerste offline evenement te organiseren. En 18 februari jl. was het zover.Een klein team enthousiaste vrouwen wist in korte tijd een aansprekend programma in elkaar te zetten. Hieronder lees je een kort verslag over deze succesvolle bijeenkomst van de LinkedIn groep ‘Powervrouwen in Recruitmentland’.

De bijeenkomst vond plaats op 18 februari 2010 jl. Circa 70 vrouwen verzamelden zich die dag voor een drietal workshops en aansluitend een winterbuffet en netwerkborrel..     

Workshops door powervrouwen voor powervrouwen
De eerste workshop werd verzorgd door Jacqueline Smit (Microsoft) en tevens één van de 10 genomineerde vrouwen voor de Opzij Power Award 2010. Het onderwerp van de workshop was ‘Digital & Social Marketing’, of hoe om te gaan met innovatie, klanttevredenheid en groei in de wereld van nieuwe media. De tweede Workshop ‘Werven via Google’ werd verzorgd door Michelle Schroen (Expand Online). Zij gaf op heldere wijze uitleg over Google AdWords, Google Analytics en Search Engine Optimization (SEO) en behandelde een aantal interessante case studies. De derde en laatste workshop ‘Diversiteit’ werd geleid door Anneke Romeijn (vrouwenaanhetwerk.nl) In drie kwartier gaf zij inzage in cijfers en feiten over vrouwen op de arbeidsmarkt en de mythen daaromheen. De daarop volgende discussieronde deed veel stof opwaaien en de temperatuur en het volume stijgen.

Meer activiteiteiten
Inmiddels heeft de groep niet stilgezeten en de nodige activiteiten benoemd. Te denken valt hierbij aan het organiseren van kwartaalbijeenkomsten, de jaarlijkse uitreiking van een award, het verzorgen van gastcolleges op HRM & recruitment-opleidingen en een jaarlijkse fundraising activiteit voor het unaniem gekozen goede doel Pink Ribbon. Voor effectieve online communicatie zullen de Powervrouwen naast LinkedIn gebruik maken van Twitter, een eigen Facebook fanpage, een branded Youtube kanaal en een Ning site met blog.

Over Powervrouwen in Recruitmentland
Op 12 december 2009 is door Valeri Berns, Commercieel Manager Interim Solutions bij YER, de LinkedIn groep ‘Powervrouwen in Recruitmentland’ opgericht. De groep beoogt een kennisdelings- en netwerkplatform voor en door vrouwen werkzaam in de arbeidsmarktbemiddeling te zijn. Binnen een week sloten zich meer dan 100 vrouwelijke recruitment professionals aan en inmiddels is het aantal leden gestaag gegroeid tot ruim 300.

Bron: LinkedIn group Powervrouwen in recruitmentland

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners