Supermarkt Dirk start ‘omschoolweek’ voor horeca- en toerismemanagers

Veel managers in de horeca, het toerisme of de eventbranche zijn nu op zoek naar iets anders. Supermarktketen Dirk speelt daar slim op in met een heuse ‘omschoolweek’: binnen een week een nieuwe baan als afdelingschef.

Peter Boerman Op 17 december 2020
Gem. leestijd 2 min 1370x gelezen
Deel dit artikel:
Supermarkt Dirk start ‘omschoolweek’ voor horeca- en toerismemanagers

Van geen werk, naar volop kansen en werk als afdelingsmanager of supermarktmanager: supermarktketen Dirk komt met een ‘omschoolweek’, een week waarin bijvoorbeeld managers in de horeca, het toerisme en de evenementenbranche in sneltreinvaart worden klaargestoomd voor een nieuwe klus.

Overstappen naar de zorg, het onderwijs of de ict is niet altijd even makkelijk.

De supermarktketen start het speciale omschooltraject om managers uit diverse branches zo snel mogelijk weer aan een baan te helpen, en tegelijk het eigen personeelstekort te verlichten. Nu in sommige sectoren door corona geen of weinig werk meer is, moeten veel mensen op zoek naar iets anders. Maar dat blijkt in de praktijk lang niet altijd even makkelijk. Niet iedereen kan direct instappen in de zorg, het onderwijs of de ICT waar nu wel veel werk is. Bij de supermarktketen is dat makkelijker, denkt Dirk, vandaar het nieuwe traject om mensen binnen een week om te kunnen scholen tot afdelings- of filiaalmanager.

Competenties én potentie

Voor dit traject gaat Dirk op zoek naar professionals met bepaalde vaardigheden. De supermarktketen zegt daarbij te kijken naar competenties én potentie. Na de omschoolweek stromen kandidaten door in een programma voor verdere vakinhoudelijke- en persoonlijke ontwikkeling.

‘Tijdens de omschoolweek kijken we graag met een wat bredere blik.’

‘Een carrièreswitch kan soms heel soepel gaan als de oude en nieuwe baan enigszins op elkaar lijken’, aldus Dirk-directeur Marcel Huizing. ‘Tijdens de omschoolweek kijken we graag met een wat bredere blik. De ervaring en vaardigheid van een vorige baan komen vaak ook weer van pas in het nieuwe vak. Zo komen de kwaliteiten van bijvoorbeeld horecamanagers voor een groot deel overeen met de eisen waaraan een afdelingsmanager bij ons moet voldoen. Met de doorgroeimogelijkheden die wij kunnen bieden, hopen we veel mensen een gedroomde nieuwe loopbaan te kunnen bieden.’

De Omschoolweek

Voor geïnteresseerden in de omschoolweek is een speciale landingspagina ingericht. Op maandag 25 januari gaat de omschoolweek bij Dirk van start. Na het succesvol afronden van de week, kunnen de afdelings- en supermarktmanagers in spé direct betaald aan de slag. In de periode die volgt, ronden ze hun totale opleiding verder af in combinatie met de praktijkervaring die ze opdoen.

Op maandag 25 januari gaat de omschoolweek van start.

De ontwikkeling van supermarktketen Dirk past in een bredere trend, waarbij skills van de ene branche inzichtelijk worden gemaakt om ook naar de andere branche mee te kunnen nemen. De coronacrisis heeft die ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. Ook in de steunpakketten van de overheid neemt omscholing inmiddels een centrale plek in.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners