Swapfiets lokt fietsenmakers met woordgrappen en leuke video

Peter Boerman Op 16 mei 2018
Gem. leestijd 2 min 2249x gelezen
Deel dit artikel:
Swapfiets lokt fietsenmakers met woordgrappen en leuke video

Voor de groei van de Delftse start-up Swapfiets zijn onder meer veel fietsenmakers nodig. Een grappige video moet het bedrijf daarbij ehm… in het zadel helpen.

‘Heel Nederland ongeremd op weg’, ‘Het klankbord voor ieder spatbord’, ‘En als het spaak loopt…’, ‘Op zoek naar versnelling in je carrière’; aan woordspelingen geen gebrek in de nieuwe wervingsvideo van Swapfiets, het eerste bedrijf ter wereld dat je via een abonnement altijd verzekert van een rijdende fiets voor de deur.

900 procent groei

De video is geschoten vanwege de recente uitbreiding naar België en Duitsland, en tegelijk de groei in de Nederlandse (studenten)steden. Inmiddels werken er meer dan 570 mensen bij het 3 jaar geleden opgerichte Swapfiets, maar er kunnen er dus nog heel wat bij. Het afgelopen jaar groeide het aantal banen voor fietsenmakers bij het bedrijf met maar liefst 900 procent (!).

https://www.facebook.com/Swapfiets/videos/1669239816523568/

Nuchterheid na interne screentest

Eén van die fietsenmakers, Nick Battjes uit Groningen, speelt nu de hoofdrol in de wervingsvideo, die overigens ook moet helpen bij de vele vacatures voor niet-fietsenmakers. Battjes kwam uit de bus na een interne screentest. “Hij laat met zijn nuchterheid perfect zien waar we voor staan als Swapfiets: we nemen onze klanten en de kwaliteit heel serieus, maar onszelf niet zo”, aldus marketingmanager Nadine Nooteboom.

Flink over-the-top

De video is ontwikkeld in samenwerking met Creative Agency Aanstekelijk. “Swapfiets is een jonge ambitieuze organisatie, en die zoeken evenzo jonge en ambitieuze medewerkers”, vertelt creatief directeur Neal Kok. “Die bereik je niet met een stoffige recruitmentcampagne. Swapfiets sprak dan ook direct al de wens uit om het met een grote knipoog in te steken en daar worden wij altijd blij van. Samen kwamen we tot dit resultaat, dat zowel in beeld als copy flink over-the-top is geworden.”

swapfiets

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners