Eindhovense wervingsapp Talentee is ermee uitgescheiden

In 2015 kreeg de Eindhovense gratis wervingsapp Talentee nog een vermelding als 1 van de 50 meest veelbelovende innovaties van Nederland. Maar begin november bleek toch de stekker eruit getrokken.

Peter Boerman Op 18 november 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 516x gelezen
Deel dit artikel:
Eindhovense wervingsapp Talentee is ermee uitgescheiden

De belofte was mooi: een gratis app waarmee mkb-bedrijven ‘grip op hun wervingsproces’ zouden kunnen krijgen. Het leverde het Eindhovense bedrijf Talentee in 2015 zelfs een vermelding op in de vijfde editie van het boek ‘Goed nieuws uit Nederland’, met daarin de 50 beste Nederlandse innovaties.

‘Vanaf 1 november kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de diensten van Talentee.’

Maar zoals zo vaak bleek de werkelijkheid toch iets anders voor Talentee. ‘Talentee gaat stoppen’, valt er nu te lezen op de site van het bedrijf. ‘Vanaf 1 november 2019 kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de diensten.’

Automatische to do’s

Het Eindhovense softwarebedrijf ontwikkelde IT–oplossingen voor de arbeidsmarkt. De gratis app die ze in juni 2015 op de markt brachten was speciaal gemaakt voor het MKB. Via de app konden kleinere bedrijven vacatures plaatsen, collega’s toevoegen om te beoordelen, afspraken maken met sollicitanten en hen ook beoordelen. Het programma gaf via statistieken inzicht in waar sollicitanten vandaan komen. Daarnaast hield het automatische to do’s bij.

De app was gratis dankzij prijsafspraken met sommige vacaturebanken. Het stoppen van Talentee is naar eigen zeggen toe te schrijven aan ‘ontwikkelingen in de markt, een veranderende samenwerking met vacaturesites en de verschuiving van onze focus.’ Daardoor is het moeilijk ‘te zorgen dat Talentee een product blijft dat voldoet aan de verwachtingen van onze gebruikers’, aldus de initiatiefnemers, die ook verantwoordelijk zijn voor Jobport, een vacaturezoekmachine die meer is gericht op coaches en loopbaanprofessionals..

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners