Talentsoft haalt 50 miljoen dollar op voor verdere groei

Peter Boerman Op 10 januari 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 781x gelezen
Deel dit artikel:
Talentsoft haalt 50 miljoen dollar op voor verdere groei

Softwarespecialist Talentsoft heeft in een nieuwe ronde zo’n 45 miljoen euro opgehaald van Francisco Partners, BPI en Goldman Sachs.

Samen met de nieuwe ronde maakte ceo Jean-Stéphane Arcis ook meteen de nieuwe strategie bekend in de Europese HR-tech-markt. Daarbij zal er een focus zijn op drie prioriteiten:

  • Versnelling van de internationale ontwikkeling.
  • Investering in HR-data-management en innovaties op het gebied van employee experience.
  • Ontwikkeling naar een platform dat open is voor externe applicaties

1 van de 10 grootste rondes van Europa

De funding van 50 miljoen dollar behoort tot de 10 grootste investeringsrondes in Eurpa van 2018, voor wat betreft enterprise software. Talentsoft wordt inmiddels gebruikt in meer dan 130 landen en is beschikbaar in 27 talen. Arcis wil van het bedrijf de leidende HR-marktplaats in Europa maken. Vandaar de openstelling van het platform voor andere ontwikkelaars en technologiepartners. “Integrated Platform as a Service“, of iPaaS, noemen ze dat zelf.

Inmiddels gebruiken zo’n 9 miljoen mensen de HR-software van Talentsoft

Talentsoft is opgericht in 2007 in Frankrijk en telt inmiddels meer dan 600 medewerkers. Zo’n 9 miljoen mensen gebruiken de software, bij zo’n 2.000 klanten (van wie 200 nieuwe in 2018). Dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van zo’n 100 miljoen euro.

Strategisch partner met Raet

Afgelopen zomer ging Talentsoft in Nederland een strategisch partnership aan met Raet, dat weer eerder werd overgenomen door het Noorse Visma. Raet en Talentsoft integreren hun platformen, waardoor ze hun klanten een complete end-to-end employee experience kunnen aanbieden, inclusief recruitment.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners