Tangram helpt topvrouwen

Peter Boerman Op 23 maart 2016 Gem. leestijd 1 min637x gelezen
Deel dit artikel:
Tangram helpt topvrouwen

Softwarebedrijf Tangram is gevraagd door de stichting Topvrouwen om mee te helpen meer vrouwelijke commissarissen en bestuurders in het bedrijfsleven te krijgen.

Het programma Topvrouwen.nl met de database met topvrouwen wordt de komende 2 jaar onder leiding van de onlangs opgerichte stichting geïntensiveerd. Tangram is gevraagd het initiatief te ondersteunen met haar werving-en-selectiesoftware en tools voor online recruitment- en mobiliteitsportals.

De weg naar de top

Op de website topvrouwen.nl kunnen vrouwelijke kandidaten zich aanmelden die willen toetreden tot een raad van bestuur, raad van commissarissen van een grote onderneming of raad van toezicht van een grote organisatie. Het platform geeft ook toegang tot de database voor bedrijven en executive searchbureaus. Daarnaast wordt de bezoeker een overzicht geboden van informatiebronnen over ‘de weg naar de top’, en advies over training en coaching en inspirerende verhalen.

Dankzij Bussemaker

Topvrouwen.nl wordt ondersteund door minister Jet Bussemaker van het ministerie van OCW en door VNO-NCW, belangenbehartiger van het bedrijfsleven. Marry de Gaay Fortman, voorzitter van de Stichting Topvrouwen licht het belang van het initiatief als volgt toe: ‘Bedrijven en headhunters die op zoek zijn naar board ready topvrouwen, kunnen hier hun voordeel mee doen en zo zeker stellen dat de long- én de shortlist voldoende vrouwelijke kandidaten bevat bij nieuwe benoemingen.’

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS
YOBZ