Textkernel neemt uitzend-app Akyla over

Textkernel heeft de Nederlandse uitzend-app en portal specialist Akyla overgenomen. Het is na de overname van Sovren eind vorig jaar de tweede stap in de internationale acquisitiestrategie van het Amsterdamse softwarebedrijf.

Peter Boerman Op 10 juni 2022
Gem. leestijd 2 min 196x gelezen
Deel dit artikel:
Textkernel neemt uitzend-app Akyla over

Net zoals Textkernel wordt Akyla beschouwd als een ‘best of breed’-softwareleverancier. ‘Toen we de mogelijkheid voor samenwerking aan het verkennen waren was de respons van klanten en partners heel positief’, reageert Textkernel-CEO Gerard Mulder op de overname. ‘Die feedback, in combinatie met onze culturen en go-to-market-strategie die op elkaar lijken en de wens van Akyla om meer internationaal actief te worden, versterkte onze overtuiging dat een samenwerking de groei van beide bedrijven aanzienlijk zal versnellen.’

‘Klanten en partners reageerden positief op de ideeën voor samenwerking.’

Het in Enschede gevestigde Akyla, opgericht in 1999 door Martin Schievink en Bart van Borssum Waalkes, is een aanbieder van mid-office oplossingen die automatische werving, selectie en efficiënt beheer van flexwerkers ondersteunen. Het bedrijf biedt twee producten aan: e-UUR en Xplican. Beide helpen klanten met de administratieve processen die horen bij het beheer van flexwerkers. Denk aan: onboarding, urenregistratie, tijdinterpretatie, digitaal ondertekenen en leveranciersbeheer.

Meer bruikbare gegevens

Door de overname zien de twee volop kansen. Vooral door toegang tot meer bruikbare gegevens zal de combinatie de effectiviteit van de zoek & match-algoritmen van Textkernel verbeteren en uitzendorganisaties in staat stellen om kandidaten en vacatures op het juiste moment automatisch en effectiever te matchen, zo is de bedoeling. Uiteindelijk moet dit leiden tot hogere (her)plaatsingspercentages voor uitzendbureaus, productievere intercedenten en meer tevredenheid van flexwerkers. En dat tegen lagere sourcingkosten en -inspanningen van uitzendbureaus.

Uiteindelijk moet de overname leiden tot hogere (her)plaatsingspercentages voor uitzendbureaus.

Gecombineerd bedienen Akyla en Textkernel nu een klantenbestand van ruim 2.500 organisaties. Daaronder veel uitzendorganisaties, payrollers, corporates, vacaturesites, recruitmentbureaus, aanbieders van HR-oplossingen en andere deelnemers op de bredere HR-markt. Akyla heeft met name klanten in België, Nederland en Scandinavië. De overname vormt stap 2 in de internationale acquisitiestrategie van Textkernel sinds de in oktober 2020 gestarte samenwerking met software-investeerder Main Capital Partners. Eerste stap was de overname van de Amerikaanse branchegenoot Sovren, eind vorig jaar.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners