Textkernel: ‘In je eigen data zit vaak een schat aan informatie verborgen’

Peter Boerman Op 26 september 2017
Gem. leestijd 2 min 696x gelezen
Deel dit artikel:
Textkernel: ‘In je eigen data zit vaak een schat aan informatie verborgen’

In je eigen data zit vaak een schat aan informatie verborgen. Als je erin slaagt die toegankelijk te krijgen, kun je veel effectiever vacatures vervullen, stelt Gerard Mulder.

gerard mulder schat aan informatieJe eigen kandidatenbestand? Dat is een ware goudmijn, aldus de CCO van Textkernel. ‘Een schatkamer’. Nu weten veel recruiters dit ook wel, maar waar ze in de praktijk mee worstelen is de vraag: wat kun je nu eigenlijk met deze schat aan data in de dagelijkse business?

‘Data voegen inderdaad pas iets toe als je waardevolle informatie eruit kunt halen’, bevestigt Mulder. ‘Maar slimme technologieën op basis van Artificial Intelligence en Machine Learning kunnen je hierbij gelukkig helpen. De volgende stap is dan natuurlijk om de inzichten uit die schat aan waardevolle informatie te vertalen naar concrete stappen die je recruitmentstrategie nog verder aanscherpen.’

Hoe je dat kunt doen? Daarover geeft Mulder donderdag, in de tweede Webinar Week van de geschiedenis, een kosteloos webinar.

Wat moet volgens jou nu de prioriteit van recruiters zijn?

‘Dat is er niet eentje, maar één ding is wel zeker: het wordt steeds moeilijker om goede mensen te vinden. Alleen post & pray is in elk geval niet meer genoeg.’

Wat is de belangrijkste trend die je ziet in jullie vakgebied?

‘Er komt steeds meer aandacht voor het zoeken in de eigen data en in data-analyse om betere sourcing-strategieen te ontwikkelen. Ook voor active sourcing op andere kanalen is onder recruiters meer aandacht. Vooral corporate recruiters hebben moeite om dit op een handige manier in hun dagelijkse taken in te passen, of ze missen de ervaring op dit gebied.’

Veel corporate recruiters hebben moeite om active sourcing op een handige manier in hun dagelijkse taken in te passen

Hoe ziet volgens jullie de arbeidsmarkt in 2025 eruit?

‘Na de financiële crisis van 2021 leven we allemaal weer in het Stenen Tijdperk. Nee, grapje natuurlijk. Maar de toekomst voorspellen is wel moeilijk, want in de tussentijd kunnen er natuurlijk allerlei dingen gebeuren die de boel in de war schoppen. Van natuurrampen tot oorlogen. Maar een paar dingen zie ik sowieso wel doorzetten:

  1. De behoefte aan hoogopgeleide mensen met technische skills blijft toenemen
  2. Aan goede commerciële en communicatieve vaardigheden blijft ook een toenemende behoefte
  3. De behoefte aan vakmensen met technische vaardigheden blijft toenemen
  4. Er zullen steeds meer beroepen verdwijnen door automatisering
  5. Flexibiliteit in werk blijft steeds belangrijker worden
  6. Het wordt: doorleren of overbodig worden
  7. In bijna alle beroepssectoren gaat AI steeds belangrijker worden

Waarom moet iedereen zich voor jullie webinar inschrijven?

‘Omdat je tijdens dit webinar een introductie krijgt in hoe je je eigen database met kandidaten effectiever kunt inzetten voor je recruitment. Ook gaan we het hebben over hoe je externe bronnen kunt benutten. En je krijgt daarnaast voorbeelden van hoe je arbeidsmarktinformatie kunt gebruiken voor je recruitmentstrategie. Reden genoeg om je in te schrijven, toch?’

Het webinar volgen?

Gerard Mulder, cco van Textkernel, verzorgt op donderdag 28 september het webinar ‘Je eigen database als goudmijn’. Meteen kosteloos inschrijven voor dit webinar of voor een andere van de 25? Dat kan hier.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners