The art of giving – ritueel van persoonlijke aandacht voor sollicitant (Rituals)

Peter Boerman Op 28 april 2016
Gem. leestijd 2 min 1999x gelezen
Deel dit artikel:
The art of giving – ritueel van persoonlijke aandacht voor sollicitant (Rituals)

Rituals geeft de sollicitant een ritueel van persoonlijke aandacht: 2 cadeautjes uit productenlijn van Rituals, een voor hemzelf en een om weg te geven. Lees de hele case van Rituals die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards.

Case Rituals

Omschrijving van de case

Rituals staat voor ‘rituelen’, rituelen voor een betekenisvol leven. Rituals is geboren vanuit gedachte dat je met weinig moeite wat extra geluk kunt creëeren. Alle sollicitanten ontvangen na afloop van zijn sollicitatiegesprek bij ons als dank 2 cadeautjes uit productenlijn van Rituals. Helemaal in lijn met de spirituele wet van Deepak Chopra over ‘Geven en Ontvangen’. Een ritueel van persoonlijke aandacht voor de sollicitant. Dit geven wij na afloop van het eerste gesprek. Eén voor hemzelf en één om weg te geven. Zo beteken je iets voor een ander en je geeft the art of giving door.

Met een relatief klein gebaar geven wij het gedachtegoed van Rituals door aan de kandidaat (die ook een potentiële klant van ons is). En daarnaast draagt het bij aan een positieve sollicitatiebeleving van kandidaat, ook al wordt de kandidaat na afloop van gesprek afgewezen.

Wat was de impact van de case?

Het gebaar draagt bij aan een positief gevoel van kandidaat over Rituals. Dit gebaar versterkt ook ons merk, dat gericht is op optimale beleving bieden aan klant; een experience van klant; de reis die klant bij ons aflegt, on- en offline.
Ook vinden eigen medewerkers het een mooi gebaar richting kandidaten.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Onze kandidaten zijn onze potentiële klanten. Dus super belangrijk om kandidaat ook een optimale service en beleving te geven.
Daarnaast is met relatief weinig kosten dit idee geïntroduceerd binnen Rituals en het is schaalbaar. Met ons doel om een global luxery brand neer te zetten, kunnen de verschillende landen waar Rituals zit, met lage kosten dit idee overnemen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Irene Vernie, global HR director Rituals
Pascale de Vries, HR manager Benelux
Silene Geuze, Recruiter Benelux

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners