theMatchBox en Bullhorn werken aan integratie voor betere matching

theMatchBox en Bullhorn kondigen een nieuwe samenwerking aan: de integratie van theMatchBox AI Matching met Bullhorn Automation. Dit moet leiden tot een snellere, nauwkeurigere en eenvoudigere matching in de Bullhorn Automation-omgeving.

Peter Boerman Op 11 juni 2024
Gem. leestijd 2 min 41x gelezen
Deel dit artikel:
theMatchBox en Bullhorn werken aan integratie voor betere matching

De nieuwe integratie wil een naadloze ervaring bieden aan gebruikers, waarbij alle voordelen van theMatchBox Automated Matching optimaal worden benut binnen Bullhorn Automation. Dit moet zorgen voor een aanzienlijke verbetering in de matching-ervaring, zonder extra inspanningen van recruiters. Dankzij de geavanceerde AI-engine van theMatchBox wordt zeer precieze matching mogelijk, een cruciale stap voor verdere automatisering, aldus de initiatiefnemers.

Dankzij de geavanceerde AI-engine wordt zeer precieze matching mogelijk.

Gebruikers van Bullhorn Automation kunnen door de nieuwe samenwerking nu genieten van de gecombineerde kracht van beide platformen in één geïntegreerde oplossing. Deze samenwerking onderstreept de gezamenlijke toewijding van theMatchBox en Bullhorn aan kwaliteit en precisie, terwijl gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie behouden blijven, aldus Emiel Heinsbroek (Bullhorn) en Jan Govaerts (theMatchbox).

Voordelen van de integratie

Volgens de beide nieuwe samenwerkingspartners biedt de integratie gebruikers een aantal voordelen:

  1. Nauwkeurigheid: Recruiters ontvangen uiterst precieze leads direct in hun mailbox, waardoor ze geen tijd hoeven te verspillen aan het doorzoeken van honderden profielen. Slechts een handvol kandidaten wordt voorgesteld, die stuk voor stuk perfect aansluiten bij de vereisten van de vacatures.
  2. Efficiëntie: Kandidaten ontvangen automatisch vacatures die bij hun profiel passen, terwijl recruiters een lijst met perfect passende profielen voor hun openstaande functies ontvangen.
  3. Tijdwinst: Minder tijd besteden aan zoeken betekent meer tijd voor de cruciale aspecten van recruitment, zoals het beoordelen van de menselijke match.
  4. Bias-free: theMatchBox maakt gebruik van geavanceerde technologieën en innovatieve A.I., speciaal ontwikkeld om eerlijk en onbevooroordeeld te zijn. Bovendien voldoet de technologie nu al aan alle EU-wetgeving omtrent het gebruik van A.I.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners