Top 10 best gelezen artikelen in 2013

Peter Boerman Op 23 december 2013
Gem. leestijd 3 min 2693x gelezen
Deel dit artikel:
Top 10 best gelezen artikelen in 2013

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het tijd voor rijtjes. Werf& heeft de meest gelezen berichten in 2013 nog eens op een rij gezet. Ongekend goed gelezen is het verslag van de ludieke wervingsactie van Heineken, maar ook de belangstelling voor allerlei ontwikkelingen op de arbeidsmarktontwikkelingen, jobboards en LinkedIn is enorm.

1.Heineken selecteert stagiair opvallend anders

Alle sollicitatiegesprekken zijn hetzelfde moet Heineken gedacht hebben toen zij op zoek gingen naar een stagiair events & sponsorship en 1.734 sollicitaties ontving. Dus bedacht Heineken sollicitatiegesprekken waar je je niet op kunt voorbereiden. Want wat doe je als de recruiter onwel wordt of jouw hand langdurig vastpakt? Lees meer.

2. Vijf arbeidsmarktontwikkelingen voor 2013

Dat de arbeidsmarkt ook in 2013 verruimt en de werkloosheid stijgt is ons wel bekend. Maar welke andere ontwikkelingen op de arbeidsmarkt spelen er in 2013. In dit artikel vijf opvallende arbeidsmarktontwikkelingen in 2013 als opmaat naar het seminar Arbeidsmarkttrends dat op 14 februari plaatsvindt. Lees meer.

3. Marktaandeel Jobboards: Status Quo

Het aantal vactures loopt terug, terwijl de top 10 favoriete jobsites voor het eerst onveranderd bleef. In het eerste kwartaal van 2012 heeft Jobfeed 2,6% minder vacature-advertenties geteld dan in het kwartaal ervoor. Het aantal unieke vacatures is met -0,6% procent net iets minder hard gedaald. Lees meer.

4. Waarom 50-plussers geen baan vinden, deel 1

Over de werkloze 50-plusser bestaan volgens Geert-Jan Waasdorp veel misverstanden. Veel wordt geklaagd over ‘leeftijdsdiscriminatie’ door werkgevers. Maar volgens hem spelen zeker 15 heel andere factoren een rol. In deze reeks licht hij zijn bevindingen toe. Hier volgt deel 1 van een drieluik. Lees meer.

5. LinkedIn in top tien grootste vacaturesites

LinkedIn staat nu in de top 10 van grootste vacaturesites. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures. LinkedIn is in aantallen vacatures met 37 procent gegroeid ten opzichte van Q4, terwijl het totaal aantal vacatureadvertenties met vijf procent steeg. Lees meer.

6. Veel unieke vacatures op LinkedIn

Van alle vacatures die onlangs op LinkedIn geplaatst zijn, is 38 procent niet op andere sites te vinden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Jobbird.com, waar veel vacatures vaker voorkomen op eigen en externe sites. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures. Jobfeed heeft een uitgebreide analyse gedaan op de tien grootste vacaturesites van Nederland. Lees meer.

7. Social media belangrijkst voor recruitment in 2013

Social media zijn het belangrijkste strategische focuspunt van 2013 voor recruiters. 68 procent van de recruiters legt hier de focus op in 2013, gevolgd door het verbeteren van het employer brand en het verbeteren van de recruitmentsite. Dit blijkt uit een tussentijds resultaat van het onderzoek ‘Recruitment kengetallen 2013’. Lees meer.

8. Kantelpunt arbeidsmarkt binnen een jaar verwacht

Ondanks de stijgende werkloosheid en een dalend vacatureaanbod verwacht Intelligence Group een herstel op de arbeidsmarkt binnen 12 maanden. De bodem in de bouwsector is bereikt nu blijkt dat de vraag naar bouwpersoneel toeneemt. Daarnaast daalt het aanbod van actieve baanzoekers, mogelijk als gevolg van het discouraged workers effect. Lees meer.

9. Zoektrends werkzoekenden sinds crisis

De recessie heeft gezorgd voor meer werklozen. De werkloosheid in Nederland is sinds het begin van de crisis ruim verdubbeld. Uit onderzoek is gebleken dat werkzoekenden een veranderd zoekgedrag vertonen. In onderstaande infographic vind je een overzicht van de zoektrends van werkzoekenden sinds de crisis. Lees meer.

10. Sollicitant ergert zich aan algemene afwijzingen

Sollicitanten ergeren zich in het sollicitatieproces het meest aan algemene afwijzingen, waarbij de reden voor afwijzing niet concreet is. Dat blijkt uit onderzoek van gratis vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête op haar eigen website onder werkzoekenden. Lees meer.

 

N.B. Het aantal views weergegeven op de website is niet altijd accuraat, vanwege de overgang naar onze nieuwe responsive website zijn niet alle gegevens uit onze statistieken door de site overgenomen.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners