Traineeprogramma Toekomst van Brabant kiest voor eelloo

Eelloo en ‘de Toekomst van Brabant’ hebben een contract afgesloten om de recruitment en selectie van trainees te vernieuwen. Dit gebeurt aan de hand van de online RH-Recruitment-methode van eelloo, gericht op het échte verhaal van kandidaten.

Peter Boerman Op 03 april 2020 Gem. leestijd 3 min629x gelezen
Deel dit artikel:
Traineeprogramma Toekomst van Brabant kiest voor eelloo

Het traineeprogramma ‘de Toekomst van Brabant’ is bedoeld voor jonge talenten met een HBO of WO-diploma. In een tweejarig programma richten zij zich op maatschappelijke vraagstukken bij verschillende opdrachtgevers: van gemeenten, en waterschappen tot de provincie Noord-Brabant. Elk jaar starten er zo’n 24 talenten, die naast de opdrachten zelf ook een intensief opleidingsprogramma krijgen.

Ze wilden een betere candidate journey bieden, waarin kandidaten veel over zichzelf leren, ongeacht of ze worden aangenomen.

De traineecoördinatoren van ‘de Toekomst van Brabant’ gaven aan dat de huidige methode van brief- en cv-selectie (te) tijdrovend is en dat ze op zoek waren naar een beter onderbouwde match met de verschillende opdrachtgevers van het traineeprogramma. Ook wilden ze een betere candidate journey bieden, waarin kandidaten veel over zichzelf leren, ongeacht of ze worden aangenomen of niet.

RH-recruitment

De innovatieve RH-Recruitment-oplossing van eelloo biedt hierin een naadloze, eigentijdse oplossing. In een eerste stap zet deze methode in op een goed onderbouwde preselectie. Op basis van cognitieve capaciteiten en een game-based assessment wordt gekeken of kandidaten een fit hebben met de vereisten van de rol.

Na een eerste assessment is er ruimte om te focussen op het verhaal van de kandidaten.

Na deze stap is er ruimte om te focussen op het verhaal van de kandidaten. Zij vertellen over hun inhoudelijke visie, hun loopbaan en ambities en reflecteren op hun talenten. Hiermee wordt écht afstand genomen van brief- en cv-selectie, en kijken de coördinatoren naar waar het werkelijk om draait: de match tussen mens en de opdracht.

Persoonlijke benadering

Met deze nieuwe samenwerking gaan eelloo en de Toekomst van Brabant een grote groep kandidaten beoordelen. In grootschalige trajecten schuilt soms het gevaar van een gebrek aan persoonlijk contact. Daarom voegt eelloo bij elke stap in het online proces ook persoonlijk ingesproken video’s toe. Hierin vertellen huidige trainees en coördinatoren aan de kandidaat wat hij of zij kan verwachten. Ze geven ook een inkijkje in de wereld van de Toekomst van Brabant.

De Toekomst van Brabant creëert zo een grote groep ambassadeurs onder de kandidaten.

De ervaring leert dat kandidaten met deze benadering veel positiever tegenover de werkgever en het selectietraject staan. De Toekomst van Brabant creëert zo een grote groep ambassadeurs onder de kandidaten. En krijgt een kandidaat een afwijzing? Met de inzichten uit dit traject kan hij of zij nog beter bepalen welke opdrachten het beste aansluiten bij de eigen talenten.

Lees ook

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency