Uitzendbureau komt met app om vraag en aanbod arbeidsmarkt te matchen

Peter Boerman Op 10 september 2018
Gem. leestijd 2 min 1616x gelezen
Deel dit artikel:
Uitzendbureau komt met app om vraag en aanbod arbeidsmarkt te matchen

Ze noemen het zelf een ‘gamechanger‘ in de uitzendbranche: de app die matching mogelijk maakt zonder dat er een intercedent aan te pas komt.

Het is de provincie Flevoland die de primeur krijgt. In die provincie kunnen werkzoekenden en opdrachtgevers elkaar nu volledig digitaal vinden, dankzij MatchAB (spreek uit: MatchApp). De app is afkomstig van uitzendbureau Abeos, tot voor kort bekend als AB Oost, maar die naam dekte de lading niet meer, omdat het bureau allang niet meer alleen in het oosten van het land actief is.

Van contract tot factuur

De app van Abeos laat medewerkers en werkgevers, zonder tussenkomst van derden, op ieder willekeurig moment met elkaar in contact komen. Van match tot contract tot factuur, alles verloopt geheel automatisch op het online platform. De communicatie gaat via een ingebouwde videochat. “Met deze app heb je je uitzendbureau altijd op zak en hoef je nooit zonder werk of medewerker te zitten”, aldus de initiatiefnemers.

‘Met deze app heb je je uitzendbureau altijd op zak’

“Je kunt het zien als een soort Uber, Thuisbezorgd of Airbnb van de arbeidsmarkt”, stelt Martin Engbers, bestuursvoorzitter van Abeos zelfs. De app voorziet gebruikers ‘on demand’ van werk of flexibel personeel. Abeos richt zich met de MatchAB vooralsnog alleen op studenten in Flevoland. Daarna volgen andere doelgroepen en provincies.

Videogesprek aangaan

Werkgevers kunnen via MatchAB snel en eenvoudig flexibel personeel voor hun bedrijf regelen. Als de vacature geplaatst is, kunnen werkgevers kandidaten benaderen, vastleggen of een videogesprek aangaan. Automatisch voldoen werkgevers hiermee aan alle arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, waaronder de cao-verplichtingen, aldus Abeos.

Nog niet helemáál digitaal

Het is zeker niet de eerste app die probeert een platform te zijn tussen werkgevers en uitzendkrachten, en de dienstverlening zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen. Helemáál digitaal gaat het overigens nog niet. Wie de app downloadt, krijgt eerst nog een telefoontje van een medewerker van Abeos. Daarin word je dan voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners