Unique opent allereerste uitzendbureau in de metaverse: Uniqueverse

Uniqueverse, zo heet de eerste vestiging van een uitzendorganisatie in de metaverse. Verantwoordelijk hiervoor is Unique. Door middel van avatars wil het bureau hier onbevooroordeeld solliciteren mogelijk maken.

Peter Boerman Op 12 december 2022
Gem. leestijd 2 min 263x gelezen
Deel dit artikel:
Unique opent allereerste uitzendbureau in de metaverse: Uniqueverse

Met campagnes als ‘De week van het anonieme cv’ liet uitzendbureau Unique al eerder zien veel waarde te hechten aan onbevooroordeeld solliciteren. De opening van Uniqueverse, de allereerste vestiging van een uitzendorganisatie in de metaverse ooit, moet dat nog eens onderstrepen. ‘Het solliciteren van de toekomst’, noemt het bureau het zelf.

‘Wij vinden het belangrijk om niet alleen maar te kijken naar het werkverleden van iemand.’

‘Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. Het gaat veel meer om de persoon achter het cv,’ aldus Mandy Stevens, algemeen directeur van Unique. En in de metaverse kan dat vrij letterlijk, door gebruik te maken van avatars, waarmee kandidaten in relatieve anonimiteit hun talenten en competenties in kaart kunnen brengen.

mandy stevens, links in de metaverse
Mandy Stevens (links in Uniqueverse)

Bekijk hier de video:

Past bij huidige generatie

Een cv en motivatiebrief mogen dan nog niet bepaald in onbruik zijn geraakt, deze niet-traditionele sollicitatiemogelijkheid past veel beter bij de huidige generatie, denkt Stevens. Niet alleen omdat oriënteren op een baan en solliciteren steeds vaker grotendeels online plaatsvindt, maar ook omdat ‘niet iedereen gelijke kansen krijgt’. En Uniqueverse moet solliciteren dus eerlijker maken.

‘Wij bereiden ons voor op een tijdperk waarin wij digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase brengen.’

Het uitzendbureau voert al langer een strikt anti-discriminatiebeleid en heeft ook zogenoemde diversity recruiters in dienst. Zij zorgen ervoor dat klanten van Unique naar een inclusievere werkvloer bewegen. ‘Ons motto is dat Unique verder kijkt’, aldus Mandy Stevens, die de Uniqueverse vandaag lanceerde tijdens een launch party in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. ‘Wij bereiden ons voor op een nieuw tijdperk waarin wij digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase brengen. Die volgende fase is de metaverse.’

uniqueverse unique metaverse

unique metaverse uniqueverse

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners