Unique opent allereerste uitzendbureau in de metaverse: Uniqueverse

Uniqueverse, zo heet de eerste vestiging van een uitzendorganisatie in de metaverse. Verantwoordelijk hiervoor is Unique. Door middel van avatars wil het bureau hier onbevooroordeeld solliciteren mogelijk maken.

Peter Boerman Op 12 december 2022 Gem. leestijd 3 min201x gelezen
Deel dit artikel:
Unique opent allereerste uitzendbureau in de metaverse: Uniqueverse

Met campagnes als ‘De week van het anonieme cv’ liet uitzendbureau Unique al eerder zien veel waarde te hechten aan onbevooroordeeld solliciteren. De opening van Uniqueverse, de allereerste vestiging van een uitzendorganisatie in de metaverse ooit, moet dat nog eens onderstrepen. ‘Het solliciteren van de toekomst’, noemt het bureau het zelf.

‘Wij vinden het belangrijk om niet alleen maar te kijken naar het werkverleden van iemand.’

‘Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het werkverleden van iemand. Het gaat veel meer om de persoon achter het cv,’ aldus Mandy Stevens, algemeen directeur van Unique. En in de metaverse kan dat vrij letterlijk, door gebruik te maken van avatars, waarmee kandidaten in relatieve anonimiteit hun talenten en competenties in kaart kunnen brengen.

mandy stevens, links in de metaverse
Mandy Stevens (links in Uniqueverse)

Bekijk hier de video:

Past bij huidige generatie

Een cv en motivatiebrief mogen dan nog niet bepaald in onbruik zijn geraakt, deze niet-traditionele sollicitatiemogelijkheid past veel beter bij de huidige generatie, denkt Stevens. Niet alleen omdat oriënteren op een baan en solliciteren steeds vaker grotendeels online plaatsvindt, maar ook omdat ‘niet iedereen gelijke kansen krijgt’. En Uniqueverse moet solliciteren dus eerlijker maken.

‘Wij bereiden ons voor op een tijdperk waarin wij digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase brengen.’

Het uitzendbureau voert al langer een strikt anti-discriminatiebeleid en heeft ook zogenoemde diversity recruiters in dienst. Zij zorgen ervoor dat klanten van Unique naar een inclusievere werkvloer bewegen. ‘Ons motto is dat Unique verder kijkt’, aldus Mandy Stevens, die de Uniqueverse vandaag lanceerde tijdens een launch party in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. ‘Wij bereiden ons voor op een nieuw tijdperk waarin wij digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase brengen. Die volgende fase is de metaverse.’

uniqueverse unique metaverse

unique metaverse uniqueverse

Lees ook

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
iD Employer Marketing & Media
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
LEF Media
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency