USG People bemiddelt 55-plussers in strijd tegen werkloosheid

Redactie Op 12 augustus 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 1302x gelezen
Deel dit artikel:

Volgens de meest recente cijfers van het CBS is de werkloosheid in de afgelopen maanden opnieuw toegenomen. Vooral werkzoekende 55-plussers krijgen in de huidige economie nog maar nauwelijks kansen op de arbeidsmarkt. Om deze groep te ondersteunen bij het vinden van een baan start Met Werk een project gericht op 55-plussers.

2.500 55-plussers plaatsen

Met Werk is een samenwerkingsverband van diverse werkmaatschappijen van USG People en is erop gericht om, in samenwerking met gemeenten en andere uitkeringsinstanties, (langdurig) werklozen weer aan een baan te helpen. De overkoepelende samenwerking met werkmaatschappijen stelt Met Werk in staat om de kandidaat en diens cv volledig centraal te stellen en objectief te bepalen welke werkmaatschappij het meest geschikt is om de kandidaat te bemiddelen naar werk. De doelstelling van Met Werk is om de komende twee jaar minimaal 2.500 werkzoekenden in deze leeftijdscategorie die nu een uitkering ontvangen weer aan werk te helpen.

Aanmelden

Werkzoekende 55-plussers die geïnteresseerd zijn in bemiddeling door Met Werk, kunnen zich online aanmelden op www.55plusmetwerk.nl. Daarnaast zal een projectteam gerichte activiteiten starten om gekwalificeerde 55-plussers te werven voor bemiddeling via Met Werk. Met dit projectteam bestaande uit leeftijdsgenoten van de werkzoekenden, verwacht Met Werk eenvoudiger contact te kunnen leggen en daardoor beter te kunnen bemiddelen.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners