VacatureVerbeteraar nu ook geïntegreerd in het platform van Carerix

Peter Boerman Op 29 juni 2017
Gem. leestijd 2 min 451x gelezen
Deel dit artikel:
VacatureVerbeteraar nu ook geïntegreerd in het platform van Carerix

Recruiters die Carerix gebruiken kunnen hun vacatureteksten nu makkelijk analyseren op hoe ze overeenkomen met de wensen van de te werven doelgroep.

Dit is een gevolg van een intensievere samenwerking tussen Carerix en arbeidsmarktdataleverancier Intelligence Group. Extra toevoeging in de VacatureVerbeteraar bij Carerix is dat recruiters er ook inzicht kunnen krijgen in de wervingshaalbaarheid voor een bepaalde vacature in een bepaalde regio.

Unieke algoritmes en taaltechnologie

De VacatureVerbeteraar is ontwikkeld door Intelligence Group en Jobdigger. Doel is om effectievere en meer wervende vacatureteksten te kunnen schrijven voor elke doelgroep. De tool checkt binnen enkele minuten of een vacaturetekst voldoet aan de wensen van de doelgroep. Daarna geeft de tool dankzij unieke algoritmes en taaltechnologie schrijfadviezen om de tekst direct aan te passen.

‘Veel bedrijven besteden te weinig aandacht aan vacatureteksten’

Gebrek aan doelgroepinformatie

Een vacaturetekst is vaak het eerste contactmoment met een kandidaat. “Veel bedrijven laten hier kansen liggen”, aldus Ellen van Dieren, specialist arbeidsmarktcommunicatie & marketing bij Intelligence Group. “Ze besteden te weinig aandacht aan vacatureteksten en het meest gehoorde argument hiervoor is simpelweg tijdgebrek en het gebrek aan kennis van de doelgroep. Door de VacatureVerbeteraar te integreren in het Carerix-platform kunnen recruiters nu heel eenvoudig checken of de belangrijkste wensen en drijfveren voor een doelgroep voorkomen in een tekst.”

Bewustwording

Intelligence Group wil daarnaast bedrijven meer bewustwording bijbrengen over hoe ze een kandidaat het beste kunnen aanspreken. Van Dieren: “De grootste slag is te maken door teksten te schrijven vanuit de perceptie van de kandidaat en niet alleen een opsomming van eisen vanuit de opdrachtgever.”

Meerwaarde

Ook Reinald Snik, ceo van Carerix, zegt te geloven in de meerwaarde van de tool, die is gericht op de Nederlandse markt: “Wij zoeken continu samenwerkingsverbanden die het proces van werven, selecteren en plaatsen verbeteren. De VacatureVerbeteraar geeft inzicht in de beweegmotieven van kandidaten waardoor recruiters ‘spot-on’ unieke en doelgerichte vacatureteksten kunnen schrijven. Dat levert niet alleen snelheid op, maar de recruiter weet vooraf ook dat de juiste elementen in de vacaturetekst zijn opgenomen. Met als resultaat: geschikte en betere kandidaten.”

Lees meer over de VacatureVerbeteraar

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners