Screeningsbedrijf Validata overgenomen door Amerikaanse soortgenoot DISA

Het Nederlandse screeningsbedrijf Validata Group is overgenomen door de Amerikaanse soortgenoot DISA Global Solutions. Wat moet die nieuwe samenwerking zoal gaan opleveren?

Peter Boerman Op 15 maart 2024
Gem. leestijd 2 min 71x gelezen
Deel dit artikel:
Screeningsbedrijf Validata overgenomen door Amerikaanse soortgenoot DISA

Validata, opgericht in 2009, voert voor Nederlandse en buitenlandse werkgevers tienduizenden screenings per jaar uit. De overname van het bedrijf is voor het Amerikaanse DISA de tweede grote internationale overname binnen 9 maanden. Validata blijft met haar hoofdkantoor actief vanuit Amsterdam en blijft werken volgens de Europese wetten met betrekking tot gegevensbescherming. Alle gegevensverwerking vindt plaats in Europa en gegevens worden uitsluitend opgeslagen op servers binnen de EU.

De overname van Validata is voor het Amerikaanse DISA de tweede grote internationale overname binnen 9 maanden.

Validata helpt sinds 2009 organisaties bij het maken van meer duurzame beslissingen middels online screening oplossingen. De slimme software zorgt voor een snelle en efficiënte screening en een optimale candidate experience. Validata Group was als screeningsbedrijf al actief voor meerdere internationaal georiënteerde bedrijven en heeft ook al een kantoor in Stockholm. Het Amerikaanse DISA voert wereldwijd jaarlijks meer dan 5 miljoen screenings uit voor een breed scala aan bedrijven en organisaties. Onder hen is een behoorlijk aantal Fortune 500-bedrijven.

‘Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis’, aldus Harm Voogt, Managing Director en (mede)oprichter van Validata. ‘Onze dienstverlening blijft groeien en wordt steeds internationaler. Door deze strategische stap kunnen wij die internationalisering voor onze klanten nóg beter vormgeven en dat was precies waar wij naar op zoek waren. Samen met DISA streven we naar het versterken van onze nationale- en internationale marktpositie en het blijven verbeteren van de toegevoegde waarde die we onze klanten bieden.’

‘We zijn verheugd dat we deze samenwerking zijn aangegaan’, voegt Suzie Rurode, President International van DISA, toe. ‘Validata’s geavanceerde technologie en managementteam sluiten perfect aan bij onze visie. Wij zien deze overname als veel meer dan alleen een uitbreiding; het is een samensmelting van krachten die de benadering van internationale screening gaat herdefiniëren. Het zal gezamenlijk nog makkelijker worden om meerwaarde te creëren voor onze klanten.’

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners