Verdere consolidatie in detacheringsmarkt: Maandag neemt WIBA IT over

Op de detacheringsmarkt is steeds meer sprake van consolidatie. Nieuwste overname in dit terrein is die van WIBA IT door de Maandag® Holding, die daarmee nog meer dan nu de commerciële markt betreedt.

Peter Boerman Op 19 juli 2021
Gem. leestijd 2 min 182x gelezen
Deel dit artikel:
Verdere consolidatie in detacheringsmarkt: Maandag neemt WIBA IT over

Organisaties lopen vaker tegen digitaliseringsvraagstukken aan, de hoeveelheid data groeit en men moet sneller en projectmatig schakelen. Door de overname van WIBA IT, wil Maandag® Holding beter in staat worden deze steeds complexere IT-vraagstukken op te lossen en trajecten in goede banen te leiden door de inzet van high-end IT-profielen, zoals analisten, software developers, cloud engineers en data-specialisten. Daarnaast zet Maandag met de overname in op verbreding van haar dienstverlening door ook het commerciële domein in Nederland beter te bedienen.

‘Maandag® wil het publieke domein beter bedienen met een breder aanbod van IT-profielen.’

‘Maandag® wil het publieke domein beter bedienen met een breder aanbod van IT-profielen zoals developers en dataspecialisten. Dit is waar WIBA IT al jarenlang ervaring mee heeft. Bovendien bedient WIBA IT ook de commerciële markt, wat voor Maandag® Nederland een mooie kans is om te verbreden’, aldus Freddy Verweij, CEO van Maandag® Holding (links op de foto).

A-merken

Het 14 jaar oude WIBA-IT zal volledig geïntegreerd worden in de Maandag®-organisatie. Met de overname kan WIBA IT haar kennis nu ook inzetten voor klanten van Maandag®: ‘Zij zien waar onze kracht ligt: snelheid koppelen aan kwaliteit’, aldus Anne Willeboordse, CEO van WIBA IT (rechts op de foto). ‘Die twee zijn lastig te combineren. Dus dan is het zaak om focus te houden. Daarom richten wij ons ook alleen op het bedienen van A-merken, met high-end IT-profielen.’

Met de overname richt Maandag® zich ook op groei binnen het commerciële domein.

Met de overname richt Maandag® zich ook op verdere groei binnen het commerciële domein. Maandag® is met 46 vestigingen in 15 Nederlandse steden een bekend detacheerder in het publieke domein. Meer dan 4.000 professionals zetten zich dagelijks in binnen de zorg, het onderwijs en de overheid. Daarnaast is Maandag® actief onder het merk Whoohoo op het gebied van life sciences en engineering in België en IT in Polen. Het netwerkt van WIBA IT bestaat uit meer dan 7.000 zzp’ers en een groot netwerk aan gespecialiseerde partners.

Meer zakennieuws

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners