Met deze online én offline campagne zoekt Vermaat nieuwe horecamedewerkers

Peter Boerman Op 17 juli 2018 Gem. leestijd 2 min786x gelezen
Deel dit artikel:
Met deze online én offline campagne zoekt Vermaat nieuwe horecamedewerkers

Horecapersoneel is moeilijk te vinden. Het landelijk opererende Vermaat probeert het nu met een nieuwe off- en online campagne en via speciale ‘PROEFdagen’, waarbij de kandidaat al aan het eind van de dag de uitslag weet.

Vermaat is misschien geen heel bekende naam, het is wel een van de grootste horecabedrijven van Nederland. In bedrijven, ziekenhuizen, musea, universiteiten en hogescholen, op airports en evenementen: overal kun je hen tegenkomen. Onder meer bij Artis, in het Rijksmuseum of bij ABN Amro verzorgt Vermaat de horeca. Het bedrijf telt liefst 300 van zulke locaties door het hele land. Met zo’n 3.500 medewerkers hoort het bij de vijf grootste horecawerkgevers in Nederland.

vermaat groep inhouse horeca

Offline, online en interne campagne

Maar ja, wat als je wél veel behoefte hebt aan goede kandidaten, maar misschien niet de naam hebt waarmee je bij hen top-of-mind bent? Een nieuwe campagne moet daar verandering in brengen. Met name in de regio’s Amsterdam en Utrecht, waar veel klanten zich bevinden, wordt volop gezocht naar horecamanagers, horecamedewerkers, koks en stagiairs. Daarvoor is onder meer een speciale website in het leven geroepen, en wordt geadverteerd via Facebook, Snapchat en Instagram. Ook zijn er offline uitingen in abri’s.

vermaat groepPer doelgroep is eerst een apart EVP gemaakt, aldus Nicole Reijnders, recruiter bij Vermaat. Dit is vervolgens doorvertaald in de communicatie, zoals ‘vrijheid’ voor de koks of ‘doorgroeien’ voor de medewerkers. Ook is een interne ‘selfie-actie’ op poten gezet. Alle ruim 3.500 medewerkers worden opgeroepen een selfie te maken bij een abri in Amsterdam of Utrecht, en deze vervolgens via sociale media verder te verspreiden.

Sneller en persoonlijker sollicitatieproces

De online campagne is ontwikkeld in samenwerking met Dept, offline gebeurde dat met JCDecaux. Gelijktijdig met de campagne is ook een nieuw sollicitatieproces gestart. Wie in de regio’s Amsterdam en Utrecht solliciteert op een vacature voor kok, horecamedewerker, barista, afwasser of keukenmedewerker wordt nu uitgenodigd voor een zogeheten PROEFdag. ‘We willen graag onze kernwaarde “persoonlijk” doorvertalen naar ons selectieproces’, verklaart Reijnders deze stap. ‘Het gezicht achter het cv zegt namelijk zoveel meer.’

Gelijktijdig met de campagne is ook een nieuw sollicitatieproces gestart

Elke dinsdag vindt zo’n dag plaats in het New York Film Academy Café in Amsterdam, elke donderdag bij het WTC Schiphol. Sollicitanten kunnen zelf aangeven welke tijd en locatie hen het best uitkomt. Eenmaal aangekomen, krijgen ze eerst in 2 uur meer informatie over Vermaat als werkgever. Daarna volgen een aantal workshops en speeddates. Aan het einde van de dag weet de kandidaat dan of hij of zij een nieuwe baan heeft.

vermaat groep barista

Lees ook:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Bullhorn
Cammio
Carerix
Compagnon
EN HR solutions
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Maximum
Nr29
Recruiters United
RecruitNow
Saba Lumesse
Steam
Talmark
Vakmedianet

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.