Nog wat bijleren deze zomer? (Over agile, podcasts, IT’ers werven, out-of-the-box en campus recruitment)

Of het nu gaat om podcasts, agile, IT’ers werven, campus recruitment, of out-of-the-box-denken: als je er deze zomer alles over wil leren, bieden deze 5 nieuwe summer classes je nu in één dag de kans.

Peter Boerman Op 15 juni 2021
Gem. leestijd 3 min 331x gelezen
Deel dit artikel:
Nog wat bijleren deze zomer? (Over agile, podcasts, IT’ers werven, out-of-the-box en campus recruitment)

De zomer is natuurlijk de ideale tijd om op vakantie te gaan, maar ook om jezelf op te laden en bij te leren. Constateerden we vorige week al dat recruiters meer opleiding verdienen, dat hoeven natuurlijk niet altijd tijdvreters te zijn. Zo komt de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie deze zomer met 5 zogeheten summer classes, steeds rondom een bepaald actueel thema. Wat leer je daar zoal?

Mounia Houari over: IT’ers werven

Ze trok recent al de aandacht met een opvallende BOOS-parodie, maar heeft ondertussen ook gewoon veel verstand van hoe je nu IT’ers kunt werven. De meest schaarse groep op de arbeidsmarkt misschien, maar Mounia Houari, oprichter van het Rotterdamse Groei-IT, vertelt op 6 juli hoe je ze toch kunt vinden én binden. En wat je daarvoor moet doen, zowel richting de interne organisatie, als naar de externe arbeidsmarkt toe.

Inschrijven

Martijn Hemminga over: out-of-the-box recruitment

Meer opvallen? Jezelf meer onderscheiden met je arbeidsmarktcommunicatie en employer branding? Nu de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, wint positief opvallen ook weer snel aan belang. Martijn Hemminga, een van de oprichters van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, vertelt je er op 8 juli alles over.

Inschrijven

Geert-Jan Waasdorp en Ruth Bielderman over: agile recruitment

In onzekere tijden is wendbaarheid van het allergrootste belang. Maar hoe zorg je daar nou voor? Hoe versnel en professionaliseer je jouw recruitmentproces? En hoe kun je wachttijden terugbrengen, zowel voor de kandidaat als voor je opdrachtgevers en vacaturehouders? Intelligence Group-oprichter Geert-Jan Waasdorp gaat er op 7 juli dieper op in, samen met Ruth Bielderman, Global Talent Acquisition Director van ABN Amro.

Inschrijven

Marcel van der Quast over: podcasts

Het fenomeen ‘podcast‘ heeft in sneltreinvaart de recruitmentwereld veroverd. De AIVD, de DNB en de ambulances trokken al eerder veel aandacht met podcastseries, waarin ze het werk bij de eigen organisaties centraal zetten – en zo vele kandidaten wisten te informeren. Maar hoe doe je dat nou, zo’n podcastserie opzetten? Als er iemand is die dat weet, is het wel Marcel van der Quast, die er al sinds 2017 mee bezig is, en niet alleen bij de AIVD-case betrokken was, maar ook zelf al ruim 40 afleveringen van een podcast-serie over arbeidsmarktcommunicatie online heeft staan. Op 5 juli vertelt hij er alles over.

Inschrijven

Marieke van Heek over: campus recruitment

Al sinds 2007 is Marieke van Heek op allerlei manieren bezig met het werven en selecteren van (laatstejaars) studenten. Hoe spreek je hen aan? En hoe selecteer je mensen die feitelijk nog weinig werkervaring hebben? Een onderwerp dat steeds belangrijker wordt, nu de groep jongeren relatief steeds kleiner wordt, en de dans om de instroom vanuit de campus dus steeds feller. Op 9 juli neemt ze er een deep dive in, en deelt ze haar vele tips en tricks.

Inschrijven

Meer weten?

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie is de langst bestaande recruiters-opleiding van Nederland. Klik hier voor een overzicht van alle trainingen die ze er bieden. Of bekijk hier nog eens wat je allemaal kunt leren op de 5 summer classes die deze zomer worden georganiseerd.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners